Kitöltöd és beküldöd…

VISSZADO NYOMTATVÁNY-t

A VISSZADO nyomtatványt, ahogy a NAV ígérte október közepén közzétették.

Többféleképpen tudod benyújtani, ha nagyon ragaszkodsz a kétszeri munkához, mert igaz, hogy most ha nyilatkozol, akkor megkaphatod 2022. február 15-ig a pénzt, ÉS az SZJA tervezetben elszámol vele a NAV, DE a tervezetet le kell ellenőrizni, és nem úgy, ahogy esetleg eddig tetted, hanem tényleg le kell ellenőrizni!

VISSZADO nyomtatvány beadása - ONYA felületen

A VISSZADOO nyomtatványt nagyon egyszerűen be tudod nyújtani az ONYA-n keresztül, de csak akkor, ha van ügyfélkapus regisztrációd.

Az ONYA felületén magánszemélyként lépjél be, bal oldalon “Új nyomtatvány” -> “SZJA visszatérítés” -> és ez a képernyőkép jelenik meg, válaszd ki a nyomtatványt!

Megnyitás után megtalálod azokat az adatokat, melyeket a Magyar Államkincstár adott át a NAV-nak a családi pótlékkal kapcsolatosan.

Az eltartott gyerekeket is megtalálhatod adóazonosítójelét is látom a gyereknek, nevét, illetve be kell jelölni, ahogy az SZJA bevallásban is, hogy milyen jogcímen vagy a gyerek után családi pótlékra.

Elvileg a házastárs, bejegyzett élettárs adatait is feltüntetik.

Én a mi esetünkben ezt nem látom, de ez lehet azért van, mert nálunk már csak 1 gyerek után vagyunk jogosultak, és nem kellett feltüntetni a közös érvényesítést, illetve a megosztást.

Amikor kitöltöd a házastárs adatait, akkor ha egész évben érvényes, tehát egész évben jogosultak voltatok a családi pótlékra, akkor egy pipát rakjatok be a kis négyzetbe, és kész.

Mentés ->ellenőrzés és ezután be lehet adni a nyomtatványt!

Beküldheted

ANYK felületen keresztül is

Fontos, hogy mielőtt keresed a nyomtatványt az ANYK keretprogramban, frissítsd le a keretprogramot, jelenleg a 3.9.0 verzió a legfrissebb, majd a Szerviz menüben, fenti menüsorban a Frissítéseknél végezd el a frissítést és az új nyomtatványok hozzáadását is, ekkor fogod megtalálni a VISSZADO nyomtatványt.

VISSZADO nyomtatvány ANYK-ban

Az egész nyomtatvány 2 oldalból áll, de minden adatot neked kell benne kitölteni, míg az ONYA-ban szinte terítéken adják, és csak ellenőrizned kell!

Amikor elkészültél vele, akkor

– az ügyfélkapus regisztrációs adatokkal be tudod küldeni a NAV felé, vagy

kinyomtatod, és postára adod a helyileg illetékes NAV-nak címezve, vagy

– személyesen adod le NAV bármelyik ügyfélszolgálaton.

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

Törvényi változások, adó optimalizálás...

Mivel foglalkozik az adótanácsadó?

Az adótanácsadó is követi a törvényi változásokat, az ügyintézések módosulását, tud tanácsot adni, az adó optimalizálás sem áll messze tőlünk, és még nagyon sok mindenben tudunk segíteni. 😉