Kell az a sokszor hangoztatott öngondoskodás?

Lesz vagy nem lesz nyugdíjunk, mikor elérjük a nyugdíjas korhatárt? 

Egyre többször tesszük fel ezt a kérdést magunknak, egymásnak.
Lesz! Csak kérdés, hogy mire lesz elég?
 
⇒ Az alap ellátásunkra?
⇒ Élelmiszer, gyógyszerek, lakhatás?
⇒ Vagy esetleg egy kis utazgatás, gyerekeink segítése is?
Mottóm: MINDENKINEK SEGITEK, DE SENKIT NEM BESZÉLEK RÁ, OLYANRA AMIT Ő NEM AKAR!

tanácsadás, öngondoskodás

Nézzünk előre jó pár évre!!! Öngondoskodás szükséges!

 
Könyvelő, tanácsadó kollégákkal is rengeteget gondolkozunk, hogy miért hárítanak a magyarok, mikor azt mondjuk, hogy gondolkozzanak előre 10-15-20 vagy akár 30 évre! Mert bizony, számolunk, tervezünk, mi már legtöbben biztosítjuk a nyugdíjas éveinket, legalábbis igyekszünk, nem valószínű, hogy a magyar társadalom el tud majd minket látni…. és ebben most nincs konkrét politika!
Teljesen mindegy, hogy ki van most, ki lesz későbbiekben döntéshozó pozícióban.
 
A magyar társadalom elöregszik, ezen nem tudunk szépíteni!
A nyugdíj korhatár jelenleg 65 év, évek óta halljuk, hogy lesz ez több is. 🙁
Anno, szüleink 55 illetve 60 évesen mentek nyugdíjba, és segítettek bennünket a gyerekek ellátásában. Jelenleg, a most nyugdíjas nagyszülők vagy már betegek, vagy ha tudnak dolgoznak, akkor is ha már alig bírják, mert nem tudják magukat sem ellátni, nemhogy még segítsenek gyerekeiknek, unokáiknak.
 
Épp ezért senki ne csodálkozzon, ha most egyre többet fogja hallani, talán még a vízcsapból is ez fog folyni, hogy GONDOSKODJ MAGADRÓL!
Nem jó válasz,
hogy úgy sem leszek nyugdíjas, vagy
hogy nincs pénzem, vagy
hogy úgyis elveszik, mint anno tizen éve, vagy
⇒ hogy most a gyereknek kell vennem valamit, vagy lakásba ezt-azt, vagy
⇒ hogy kell a nyaralásra, vagy
mi van, ha elveszik az adó rendelkezési jogomat?

Ezekről a kérdésekről, problémákról kérdezze ismerős tanácsadóját, vagy engem 😉 🙂 beszélgessünk! Lehetőség van személyes találkozó vagy online kapcsolat felvételre is (ingyenes), hátha van megoldás. Nem kell több millió forintban gondolkozni, pár százezerről beszélek, és a vége nagyon szép summa lehet, csak előre kell tervezni hozzá!

Én a GRAWE Életbiztosító Zrt termékeiről tudok beszélni. Életbiztosító, melynek nyugdíjbiztosítási terméke is van!

Sajnos tisztába vagyok azzal, hogy igenis van, aki most egyáltalán a túléléséért küzd, tudom, most sokaknál van ilyen időszak. 🙁 🙁

Jelenleg inkább azoknak szól ez a cikk, akiknek lenne mit félretenni, de különböző indokokkal félresöprik az asztalról ezt a problémát, és már ha meglátja, meghallja, hogy “öngondoskodás”, csípőből válaszolja, “van már”, akkor is ha nem tudja, hogy miről is van szó!

FONTOS Meggondalandó dolgok

2020. november 30-ig megkötött és az éves díj befizetése eseten az idei év is beleszámít a biztosítási összeg számításakor;
– az eddig megkötött szerződéseknél 2.3% a garantált kamat, a decemberieknek már január a forduló hónapja, ezért ott már csak 1.8% lesz;
– már akár évi 200 ezer forintos szerződéssel is érdemes elkezdeni, mert későbbiekben lehet emelni vagy ha nagyon muszáj csökkenteni az éves osszeget;
– adóról rendelkezés a 2020. évi SZJA bevalláskor, ráadásul katasoknak is van megoldás.

Heti hírlevél felíratkozás

A heti hírlevélben, hét elején összefoglalókat küldök az előző heti blog cikkekről, és a héten várhatóakról. Érdemes feliratkozni, mert így nem marad le egyetlen egy Önt érdeklő témáról sem.

Facebook zárt csoport illetve Facebook oldalam