Legismertebb adóalapkedvezmény…

... családi adó- és járulékkedvezmény

A mai kedvezmény, amiről írok, szinte a legrégebbi, de van egy új passzus, amire érdemes figyelni!

 

Családi adóalapot csökkentő kedvezmények

Mindenki ismeri ezt a kedvezmény formát, akinek gyereke van, idén van egy jelentős változás, ez a súlyos fogyatékos, tartósan beteg gyermeket nevelőket érinti!

Az 597/2022(XII.28.) számú Kormány rendeletben jelent meg a tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyemeket nevelő családokat megillető családi kedvezményről. A kedvezmény azoknak a szülőknek jár, akik a családok támogatásáról szóló törvény szerint tartósan beteg gyereket nevelnek, azaz emelt családi pótlékot kapnak.

Ha évközben akarod igénybevenni, akkor nyilatkozni kell az igénylésről munkáltatód felé, vagy ha egyéni vállalkozó vagy, akkor a könyvelőd (bérszámfejtő) felé, a NAV oldalán megtalálható nyilatkozaton, vagy az ONYA felületen online a NAV felé, és a NAV továbbítja a nyilatkozatot a munkáltató  felé.

A kedvezmény összege az adóalapot csökkenti havi 66.670.-Ft, mely 10.000.-Ft-tal csökkenti a fizetendő adódat. Ez plusz összeg, tehát az eddig megszokott adóalap kedvezményed mellé kapod.

 

Amennyiben további információk, illetve a többi adókedvezmény is érdekel, akkor kérlek iratkozz fel az idei első hírlevél cikk sorozatra, és naponta kapod az információkat, egy helyen lesz minden, amiket le is menthetsz magadnak!

Konzultáció, könyvelés

Adótanácsadóként, mérlegképes könyvelőként vállalok egyéni vállalkozóknak konzultációt, illetve könyvelést.

Új ügyfelek esetében először ajánlott konzultálni, hogy együtt tudunk-e a jövőben dolgozni, tudok-e segíteni neked, téged érintő kérdéseket tudunk megbeszélni.

30 perces konzultációt a gombra kattintva már tudsz rendelni!

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

Törvényi változások, adó optimalizálás...

Mivel foglalkozik az adótanácsadó?

Az adótanácsadó is követi a törvényi változásokat, az ügyintézések módosulását, tud tanácsot adni, az adó optimalizálás sem áll messze tőlünk, és még nagyon sok mindenben tudunk segíteni. 😉