Adóalapkedvezmény…

... első házasok kedvezménye

Az utolsó előtti kedvezmény a sorrendben, az első házasok kedvezménye.

Információk

Azt minden fiatal tudja, vagy legalábbis sokan tudjátok, hogy ha az egyik fél az első házasságát köti, akkor a házasságot követkő hónaptól 24 hónapig adóalapot csökkentő kedvezményre vagytok jogosultak. Meg is oszthatjátok egymás között, de nem olyan nagy az összeg, hogy érdemes lenne variálni ezzel. 

Az összeg 33.335.-/hónap adóalapot csökkentő tétel, ez havi 5.000.-Ft adókedvezményt jelent.

Ez a kedvezmény az 5. a sorrendben. Fontos, hogy ha mindketten 25 év alattiak vagytok, akkor először a 25 év alattiak kedvezményét KELL igénybevenni, de nem vész el ez a kedvezményetek sem, mert amint egyikőtök betölti a 25. életévét, akkor felhasználhatjátok ezt a kedvezményt is, akkor is, ha már rég eltelt a 24 hónap a házasság kötéstől.

A kedvezmény igénybevételére jogosultak a bejegyzett élettársak is, azaz az azonos nemű párok is!

Ha évközben nem veszitek igénybe, akkor évvégén tudjátok jelölni az éves SZJA bevallásban! A nyilatkozatban, illetve a bevallásban mindkettőtöket jelölni kell, és be kell írni az adóazonosító jeleket is

A kedvezményről bővebben, példákkal, a többi kedvezménnyel együtt egy hírlevél sorozatban olvashatsz!

Amennyiben feliratkozol a hírlevél sorozatra, csak a témával kapcsolatos leveleket kapsz a feliratkozást követő napokban.

 

Konzultáció, könyvelés

Adótanácsadóként, mérlegképes könyvelőként vállalok egyéni vállalkozóknak konzultációt, illetve könyvelést.

Új ügyfelek esetében először ajánlott konzultálni, hogy együtt tudunk-e a jövőben dolgozni, tudok-e segíteni neked, téged érintő kérdéseket tudunk megbeszélni.

30 perces konzultációt a gombra kattintva már tudsz rendelni!

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

Törvényi változások, adó optimalizálás...

Mivel foglalkozik az adótanácsadó?

Az adótanácsadó is követi a törvényi változásokat, az ügyintézések módosulását, tud tanácsot adni, az adó optimalizálás sem áll messze tőlünk, és még nagyon sok mindenben tudunk segíteni. 😉