Mi tart vissza attól, hogy segítséget kérj, kapj…

.... a negyedéves járulék bevallásodhoz?

Látom, hogy vannak érdeklődések a workshop iránt, de azt is látom, még sokan hezitálnak, és ezen gondolkozom, hogy “Miért?”

Miben reménykedsz kedves adózó, akinek esetleg nincs könyvelője? (Akinek van, ő bízzon a könyvelőjében! )

Miért gondolják sokan, hogy elég, ha a különböző fórumokon kérnek ingyen segítséget, hogy jó választ is kapnak? 

Biztosan tudod, hogy aki válaszol adott csoportban, ő tényleg könyvelő, és ért is hozzá?

 

Igen, ezen sokat gondolkozom. Meg azon is, hogy ugye a könyvelők többsége adótanácsadó is, illetve fordítva is, mert én is inkább adótanácsadó vagyok, de könyvelést is tanultam, sőt meg is van a végzettségem hozzá.

DE!!!! És most jön a lényeg!

Nem minden könyvelő könyvel céget, viszont egyéni vállalkozók adózásával képben van (ez vagyok én 😉). És ez fordítva is igaz, hogy van olyan könyvelő, aki csak cégeket könyvel, de az egyéni vállalkozókat nem vállalja. Teljesen más személelet a kettő! Természetesen van, aki mindkettőben penge, de nagy valószínűséggel, ő már öreg róka a szakmában!

 Tehát olyan könyvelőt keressetek,

  • akik már rég vannak a szakmában, ÉS még vállalnak egyéni vállalkozókat, vagy
  • olyat, aki csak egyéni vállalkozókkal foglalkozik, vagy
  • ha magadban érzel kedvet, erőt, hogy magadnak csináld ezeket,  akkor gyere és megmutatom az október 3-ai workshopon, hogy mit csinál egy könyvelő, mikor a havi ügyfeleinek elkészíti a járulék bevallását!

Én azt mondom, hogy ha másodállású vagy, és még nem érted el a jövedelemmentes határt, akkor nagy valószínűséggel, megtudod csinálni a bevallásodat, akár egyedül, akár segítséggel!

Ha átlépted a bűvös jövedelemmentes határt, akkor is, de ahhoz már nagyon elszántnak kell lenned, hogy ne keress fel könyvelőt, és ne bízd meg! 

 

Látom a segítség kéréseket a különböző csoportokban, igen, néha még válaszolok is, viszont úgy gondolom, hogy értem én, hogy így könnyebb, de ugyanakkor azt is tudom, hogy egész véletlenül lehet tudok olyat kérdezni, amire nem is gondoltál. 😉

És igen, látom az olcsón könyvelőket, az online könyvelők hirdetéseit, de vannak fenntartásaim ezekkel, több okból kifolyólag, melyről majd egyszer még írok egy kis szösszenetet!

Ügyfeleim szokták mondani, egy-egy konzultáció után, hogy oké annyi olyan információt kaptak adott időtartam alatt, hogy ezt bizony még idő lesz feldolgozniuk! Tömény, és nem egyszerű az adózás! Lehet ingyenes oldalakon keresgélni, találni is nagyon sok mindent, csak tudd, hogy kitől fogadod el az információkat!

 

A workshopon készül felvétel, tehát ha nem tudsz jelen lenni, akkor 1 hétig tudod majd visszanézni!

Ezekről lesz szó a workshopon!  A kis előadás és gyakorlat után, még maradt kérdésed lehetőséged lesz feltenni!

 

A workshopra már tudsz jelentkezni a gombra kattintva, jelentkezni 2023. október 02-án hétfő éjfélig tudsz!

A gombra kattintva bővebb információt találsz, és ha érdekel a workshop, akkor megtalálod a jelentkezési űrlapot is!

 

 

Összefoglaló

Ezek a workshopok NEM INGYENESEK, viszont úgy gondolom, hogy sok hasznos dolgot tudsz meg ez idő alatt.

  1. A 90 perces workshop 14.900.-Ft lesz. Megjegyzem, hogy nálam ezért az árért kb. 25 perces konzultációt tudsz igénybevenni. Itt meg 3x annyi idő alatt sokkal többet tanulhatsz, mert előfordulhat, hogy valaki olyan kérdést tesz fel, amire nem is gondoltál, de téged is érint!
  2. Tematikusak, mindig előre megmondom, hogy mi lesz a következő hónapban, tehát tudsz tervezni. (Most is látod már, hogy mi várható szeptemberben. 😉

Amennyiben érdekelnek majd a részletek, jelentkezni szeretnél, vagy még nem tudod, melyiket válaszd, és nem akarsz lemaradni az információkról, akkor jelentkezz a tematikus listára.

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

Törvényi változások, adó optimalizálás...

Mivel foglalkozik az adótanácsadó?

Az adótanácsadó is követi a törvényi változásokat, az ügyintézések módosulását, tud tanácsot adni, az adó optimalizálás sem áll messze tőlünk, és még nagyon sok mindenben tudunk segíteni. 😉