Év elejei tervezés…

...te szeretsz tervezni?

Egyéni vállalkozóként ismerős ugye, hogy a marketingeseink mindig jönnek azzal a bizonyos tervezéssel.
A te marketingesed is szokta kérni, hogy TERVEZZ? Évvégén illetve évelején örök téma ez.
Milyen terveket kell sorra venni?
  • pénzügy, 
  • marketing,
  • stratégia.
Az első kettőről a marketingesek tudnak sokat mesélni, és irányítani A Tervezésedet.
A pénzügyről meg én fogok, most a tervezésről, aztán sorra vesszük a pénzüggyel való kapcsolatunkat.

Pénzügyi tervezés

Az elmúlt időben nagyon sokszor hallom rosszallóan, hogy a gyerekeink nem tudnak bánni a pénzzel.

Kérdés: és mi, felnőttek tudunk?

Ha igen, akkor miért van az, hogy a hírekben mindig azt halljuk, mekkora szegénység van.

Igen, tudom, hogy vannak helyek, ahol szinte reménytelen a helyzet, és tényleg nincs miből ennivalót venni, iskoláztatni a gyerekeket. Igen, tudom. 😒Én most azokról írok, akik még nincsenek teljesen elszegényedve, még lehetne remény, hogy ne is legyenek, ők, ti, tudjátok, hogyan lehetséges?

Igen, társadalmi probléma, és nem én fogom ezt megoldani! Megoldani te, ti fogjátok, akik hajuknál fogva, fog összeszorítva csakazértis kimásztok a mélyből, és nem hagyjátok, még mélyebbre csússzatok.

Én is mindig mondom a környezetemben, hogy mennyi a szegény ember, és ilyenkor mindig megkapom, hogy nézzek már körül a plázákban… hát, igen, nem nézek körül, mert bár MÉG megtehetném, de nem nagyon járok plázába.

Viszont az tény, hogy

  • amíg a plázák tömve vannak,
  • reggelente egy-egy embert látunk az autóban, és nem csoportosan mennek a kollégák dolgozni,
  • gyerekeket szinte a kapuig kell vinni az iskolába, nehogy sétálni kelljen,
  • a wellnes helyek tömve vannak, és ki tudják fizetni az emberek a szerintem is horror árakat

addig még van remény, hogy pénzügyi tudatosságot vigyünk az életünkbe, mert még van mit helyesen elkölteni, illetve átcsoportosítani, hogy még jobb legyen.

 

Milyenek is vagyunk?

Megkapjuk a fizetést, vagy egy szolgáltatás díját vállalkozóként, és máris meg van annak a pénznek a helye, ugye? Lehet tényleg KI KELL FIZETNÜNK azt, pl. közüzemi számlák.

Az is lehet, hogy csak megszokásból vesszük meg, mert a hobbinkhoz kell. Én például nagy kötős vagyok. Szerinted mennyi fonal van itt-ott a lakásban? És mind kell? Nem, csak hát olyan szép, majd jó lesz valamire, valamikor. Ezek azok a tételek, amiket megszokásból vettem meg, és igen, vannak olyan időszakok, amikor nem dicsérem meg magam, mert másra kellene a fonalra költött pénz.

Ilyenkor jön az újratervezés, főleg, ha volt előtte tervezés. 😉

 

Sokaknál látom, hogy a hóvége már nagyon kemény, nagyon nehéz. Ez főleg az alkalmazottaknál van, akik fix fizetésből élnek. Ők ilyenkor elkezdenek másodállást keresni, és az egészségük, családi életük mehet rá a pénz keresése. Megmondom őszintén, a kulcs nem biztos, hogy ez. A meglévő pénzzel kell(ene) barátságot kötni, és tudatosan átgondolni, átszervezni hogyan lehet jól kijönni a gödörből.

Idén erről sokat fogok írni, mesélni, beszélni, Facebook csoportom tagjainak online, illetve személyes találkozás keretében fogok szervezni tavasztól tudatosságra nevelő játékot!

Szeretnék segíteni, utat mutatni Neked is, hogy ha van valami jó vállalkozási ötleted, akkor ne félj megvalósítani!

Van ötleted? Valósítsd meg!

Anyasági ellátásban részesülsz, szeretnéd kipróbálni milyen vállalkozni? Valósítsd meg!

Ha vállalkozás indításkor vagy már egyéni vállalkozóként elakadásod van, akkor állok rendelkezésedre! 20-30-60 perces konzultációk közül tudsz válogatni!

 

Ha nem akarsz lemaradni a friss blog cikkekről, akkor KATTINTS IDE, és iratkozz fel a heti hírlevélre, ahol hetente 1-2x kapsz értesítést a friss írásokról, így nem maradsz le esetleg neked fontos információkról!

KONZULTÁCIÓ

Ha segítségre van szükséged, engem is kereshetsz, konzultációt a gombra kattintva tudsz megrendelni, 20-30-60 perces konzultációk közül válogathatsz!

A rendelés után tudsz időpontot foglalni, jelenleg hétfői és csütörtöki napokra tudsz keresni neked megfelelő időt.

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

Törvényi változások, adó optimalizálás...

Mivel foglalkozik az adótanácsadó?

Az adótanácsadó is követi a törvényi változásokat, az ügyintézések módosulását, tud tanácsot adni, az adó optimalizálás sem áll messze tőlünk, és még nagyon sok mindenben tudunk segíteni. 😉