2022. december 01….

.... megtakarítások, adójóváírás

December 01-én csütörtökön következik a következő téma, melyben arról beszélgetek szakértő kolléganővel, hogy nem csak alkalmazottként tudod igénybevenni az adójóváírásokat, hanem egyéni vállalkozóként is lehetőséged van rá!

 

Önkéntes pénztárak, nyugdíjbiztosítás

 

Összevont adóalapba tartozó, személyi jövedelem adó fizetési kötelezettség esetén adókedvezményre és adójóváírásra is jogosult vagy.

Sokan most tanulják, ízlelgetik az átalányadózás szabályait lehetőségeit a KATA “elvesztése” után. Az első ijedtség után az volt az örömöm, hogy hurrá, akkor a kedvezményeket ismét igénybevehetem majd…. persze csak akkor, ha a jövedelemmentes határon felül lesz jövedelmem, és akkor már akár idén is élvezhetem a visszatérítéseket.

 

Az eseményen beszélgetünk majd arról, hogy milyen jövedelemnél tudod maximálisan kihasználni a kedvezményeket, adó jóváírásokat.

Nem mindegy, hogy

    • vannak-e gyerekek,
    • első házas vagy-e, vagy
    • esetleg 4 gyermekes édesanya, aki alapból nem fizet SZJA-t – elvileg,
    • vagy van-e adókedvezményed betegséged révén.

Ezek, amiket felsoroltam, adókedvezmények, melyeket évközben vehetsz igénybe, vagy évvégén az adóbevallásodban.

Az adójóváírás pedig, a nevében is benne van jóváírás, melyet az évvégéi adóbevallásban kérhetsz vissza jóváírásként, azaz nem közvetlenül kapod meg a pénzt, hanem a biztosítási számládra utalják, amit majd a biztosítás lejártakor kapsz meg, addig a biztosítónál kamatozik, illetve az önkéntes egészségpénztárnál a következő évben fel tudsz használni.

 

Személyes példáról is fogok mesélni, hogy a mi családunkban ezt hogy csináljuk.

 

Nos? Érdekelnek a témák? Akkor nincs más teendőd egyelőre, mint hogy regisztrálj a gombra kattintva, és ez után folyamatosan kapod az információkat! 🙂

Ha nem tudsz élőben jelen lenni, akkor ezt a videót is megkapod – ha regisztráltál – és 2022. december 20-ig visszanézheted.

Ha 2022. december 8-ig regisztrálsz az ingyenes alkalmakra, akkor a speciális ajánlatainkat is igénybeveheted, melyeket a videón hallgathatsz meg! 😉

 

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

Törvényi változások, adó optimalizálás...

Mivel foglalkozik az adótanácsadó? Az adótanácsadó is követi a törvényi változásokat, az ügyintézések módosulását, tud tanácsot adni, az adó optimalizálás sem áll messze tőlünk, és még nagyon sok mindenben tudunk segíteni. 😉