Szeptemberi workshopok….

... egyéni vállalkozóknak

Közeledik az első workshop időpontja! 

Havonta változó témákkal várlak, tehát ez azt jelenti, hogy ha most lemaradsz erről, akkor erről a témáról már csak egy online konzultáció keretében tudok neked segíteni, októberben az átalányadózók negyedéves járulék bevallás kötelezettsége lesz a téma, melyre már tudsz majd jelentkezni szeptember 13-tól.

FONTOS! A workshopok mindig kedden, és 18:00 órakor kezdődnek majd, felvétel is készül, de úgy gondolom (magamból kiindulva) az a jobb, ha aktuálisan ott vagyok egy-egy előadáson, mert utána elfelejtem, nincs időm meghallgatni, és feleslegesen áll a gépemen az anyag.

Érdekel, nem akarsz lemaradni...

Igen, tudom, sok egyéni vállalkozó úgy gondolja, hogy egyedül is meg tudja oldani ügyes-bajos dolgait, követni tudja a változásokat, és nem akar könyvelőt megbízni és fizetni. 

Értem én, főleg ha kezdő egyéni vállalkozó vagy, és nincs még kereted könyvelőre… DE azt már végig gondoltad, hogy ezzel nem biztos, hogy spórolsz, hanem lehet nagyobb fejfájást csinálsz magadnak? Az időd biztosan rámegy, amíg megtalálod a rád vonatkozó feladatokat, lehet nem is tudod, mire kell keresned.

Ezen a workshopon megmutatom a gyakorlatban hogy mit ne felejts el semmiképp, hogy ha pl. főállásból mellékállású egyéni vállalkozó leszel, vagy fordítva.

 

Igen, tudom, vannak segítő szoftverek, lehet ingyen segítséget kérni a fórumokon – ez idő, amíg megtanulod, hogyan paraméterezd be azt a programot. Igen, jó az a program, ami az egyik számlázóhoz van, de ha nem jó adatokat írsz be, akkor az nem jó adatokat fog mutatni neked, illetve negyedév közben váltasz másodállásra főállásról, vagy fordítva, tudod, miket kell benyújtani a hivatal felé? 

Ezen a workshopon megmutatom milyen nyomtatványokat kell beadnod, ha ilyen változások jönnek a vállalkozásodban.

 

Esetleg szüneteltetsz másodállásúként, tanulói jogviszonyosként? Szükséges szüneteltetni másodállásúként? Úgy gondolom, hogy most szeptemberben, tanév kezdetekor aktuális a tanulói jogviszony témakör, főleg, ha pl. eddig főállású egyéni vállalkozó voltál, akkor lehet teendőd!

Elmondom, mikor szükséges másodállásúnak vagy tanulónak szüneteltetni, mert nem minden esetben.

 

Igen, azt is tudom, hogy sokszor nem tudnak JÓL kérdezni az adózók, ezért nem arra kapnak választ, amit kérdeznek, vagy félreértik, mert nem azt a választ várták, mint amit kaptak. 

 

Nézzük összefoglalva, kiknek érdekes a workshop:

  1. Sajnos a nyári tapasztalataim azok, hogy sokan szüntetik meg a vállalkozásukat, és mennek el alkalmazottnak, vagy nem szüntetik meg, de alkalmazottak lesznek, és másodállásúként folytatják tovább a vállalkozást.
  2. Szeptember van, kezdődik a tanév, és hát tanulás mellett vállalkoznál? Tudod, mit kell tudnod, mit kell figyelned?
  3. Nyugdíj melletti vállalkozásról is beszélgetünk, sokan nem tudják, hogy lehet jobb ez a forma, mint anno a katázás.
  4. Anyukák, akik GYED-en, GYES-en, GYET-en, GYOD-on vannak, ők is ide tartoznak, DE nem minden esetben.

Nos, várlak a workshopon, beszéljük meg ezeket! Egy kis előadás után kérdezési lehetőséged is lesz!

(Spoiler: októberben a járulékbevallás lesz a téma, október 3-án. 😉)

 

Összefoglaló

Ezek a workshopok NEM INGYENESEK, viszont úgy gondolom, hogy sok hasznos dolgot tudsz meg ez idő alatt.

  1. A 90 perces workshop 14.900.-Ft lesz. Megjegyzem, hogy nálam ezért az árért kb. 25 perces konzultációt tudsz igénybevenni. Itt meg 3x annyi idő alatt sokkal többet tanulhatsz, mert előfordulhat, hogy valaki olyan kérdést tesz fel, amire nem is gondoltál, de téged is érint!
  2. Tematikusak, mindig előre megmondom, hogy mi lesz a következő hónapban, tehát tudsz tervezni. (Most is látod már, hogy mi várható szeptemberben. 😉

Amennyiben érdekelnek majd a részletek, jelentkezni szeretnél, vagy még nem tudod, melyiket válaszd, és nem akarsz lemaradni az információkról, akkor jelentkezz a tematikus listára.

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

Törvényi változások, adó optimalizálás...

Mivel foglalkozik az adótanácsadó?

Az adótanácsadó is követi a törvényi változásokat, az ügyintézések módosulását, tud tanácsot adni, az adó optimalizálás sem áll messze tőlünk, és még nagyon sok mindenben tudunk segíteni. 😉