Az örök kérdés, vita téma…

.... miért ilyen "drága" adott szolgáltatás?

Napok óta megy a “csata” a Facebookon, pro és kontra, hogy a könyvelők a változásra kényszerített vállalkozókon akarnak meggazdagodni.

Ez így nem igaz, megpróbálom leírni tárgyilagosan a lényeget, és igen, a végére írok a könyvelőkhöz is néhány szót, mert ami megy amellett most nem tudok elmenni szó nélkül, elnézést kérek!

Piacgazdaság, válság, recesszió, stb...

 

Úgy gondolom mindenki abból él, azzal foglalkozik amihez ért, és esetleg még szereti is csinálni.

MINDENKI sokat tanul adott szakma elsajátításáért, a pék, a fodrász, a könyvelő/adótanácsadó, tanár, orvos és sorolhatnám tovább a szakmákat.

MINDEN tudásnak meg volt az ára, mennyiért tudtad megtanulni, illetve meg van az is, hogy mennyiért tudod értékesíteni a saját tudásodat!

 

A mostani válság SENKINEK sem szerencsés, MINDENKINEK okosan kell megállapítani az árát, hogy neki adott szolgáltatás, termék értékesítés mennyit ér, mennyiért tudja eladni a saját piacán.

 

Aki tud, árat emel.

Az áremelés az, amikor elmész a fodrászhoz, és azt mondja, hogy az eddigi 4.500.-Ft helyett szeptembertől 5.000.-Ft-ot kér, vagy a masszőr 7.000.-Ft helyett 8.500.-Ft-ot.

Ez áremelés, és eldöntheted, hogy neked erre meg van-e a kereted. Ugye? Ha nincs, akkor nem mész többet hozzá, keresel mást. Megmondom őszintén, hogy ezek az árak vidéki városban valós emelések, múlt héten kaptam ezeket az információkat. És  azt is mondtam, hogy ők tudják, de ezért baromi sokat kell dolgozniuk, és nekik is drágul minden a rezsi, a megélhetés stb. Tehát ez az ÁREMELÉS.

 

A facebookon egymásnak estek a könyvelők, és a KATA alól most kikerülő kisvállalkozók, hogy milyen már, hogy legalább duplájára “emelték” a könyvelők az áraikat. Ma reggel olvastam egy nagyon jó megfogalmazást.

A könyvelők nem árat emeltek, hanem egy másik szolgáltatást kell igénybevennie az eddigi KATA-snak, és bizony ennek a szolgáltatásnak ennyi az ára!!

Ugye érezhető a különbség????

Az átalányadózás egy másik szolgáltatás, sokkal több feladat, határidő lebeg a szemünk előtt, mint KATA-s korodban!

Piacgazdaság

 

És most jön a lényeg!!!

Én hiába szeretnék mondjuk Audival száguldozni, hogy ha csak egy Skodára van pénzem, ezt tudom fenntartani.

Ugyanez a helyzet vállalkozásunkban is. Hiába szeretnék pl.egy hiperszuper automatizmust kiépíteni, ha nekem egy olcsóbbra van keretem, azt fogom kialakítani. Ki is alakítottam, és szeretik az ügyfeleim, én is (szerintem az én igényeimnek igenis hiperszuper), és nem került több százezerbe, millióba, csak kb kétszáz ezerbe, és nem rögtön, hanem cirka 1 év alatt. 😀 😀

Ha a volt KATA-snak nincs pénze a 30 ezres könyvelőre, akkor nem őt  fogja választani, hanem akit meg tud fizetni! Ez teljesen természetes, nem kell ezért a kisadózóra, illetve az olcsóbban dolgozó könyvelő kollégára haragudni!

 

Kedves Könyvelő, adótanácsadó kollégák!

Nektek is tudni kell(ene) ezt a piacgazdaságos dolgot!

Nem kell fennakadni, hogy ha valaki ezt olcsóbban vállalja, még akkor sem kell, ha ezzel úgy érzitek, hogy degradálja a szakmánkat! Nem, nem teszi, csak él a piaca adta lehetőséggel, és ha peche van, akkor belerokkan, és késő lesz, mire rájön, hogy ezt nem így kellett volna csinálni!

Mindenki saját maga tudja eldönteni, hogy mit bír, mit fizet a környékén a potenciális ügyfél.

Mást sem hallok napok óta, hogy kevesen vagyunk. Igen, kevesen vagyunk, mindenkinek jut a torta szeletből, aki szeretne belőle kapni. 

Ne azt nézzük, hogy ki mennyiért adja a tudását, hanem azt keresd, keressük, hogy mi mivel tudjuk segíteni, NEM INGYEN a hozzánk fordulókat! Milyen plusz szolgáltatást tudunk nyújtani, ami nem nagy munka, de érzi az ügyfél a törődést, és nem azt, hogy “ezek a könyvelők még egymást is marják, ahelyett, hogy nekem segítenének”!

Aki nem akar több ügyfelet, mert teltház van nála, akkor foglalkozzon azokkal az ügyfelekkel!

Akinek meg kell még, akkor hajrá, egy kis marketing, az a fránya marketing! Aki engem ismer, személyesen is, tudja, hogy mennyire hadilábon állok a marketinggel, de az elmúlt 2 évben hagytam magam sodorni errefelé is, és már tudom használni segítséggel!

 

Magad szeretnéd csinálni a könyvelést?

 

Csináld! Tök egyszerű, főleg a KATA után, csak 1 perc, pár gombnyomás, és már kész is vagy! Ja, nem!!!!!

Bocsi az iróniáért, de nem fogok leállni senkivel vitatkozni a témában! Ha laikusként úgy gondolod, hogy ennyi a munkánk, akkor tényleg megtudod csinálni!

Viszont előre leszögezem, ha nekem, vagy a kollégáknak kell helyrehozni az elkövetett hibákat, és esetleg egy tetemes büntetéstől kell megmenteni, akkor még drágább lesz a szolgáltatásunk! 😉

Az igazság az, hogy évek óta pályán lévő szakembereknek is vannak kérdéseik egymáshoz, hogy minél kisebb hibával tudjunk dolgozni. Ennyi és nem több!

 

Az átalányadózásra való áttéréssel kapcsolatos konzultációra tudsz jelentkezni, illetve napokon belül jövök KATA-soknak megfelelő ajánlattal, amiben az áttérésre való segítségemet is megtalálhatod majd.

 

 

Konzultáció

Augusztusban is folyamatosan tartok 30 ill. 60 perces konzultációkat! A szabad időpontokat ITT tudod megnézni, amennyiben foglalsz időpontot, akkor tudom csak jóváhagyni, ha megrendelted a szolgáltatást!

A konzultációkat az alábbi gombra kattintva tudod megvásárolni, megrendelni!

Érdekelnek a KATA, átalányadós cikkeim?

Iratkozz fel az aktuális KATA hírekért!

A közel jövőben változások várhatóak a KATA adózásban, de magánszemélyeket is érinthetnek adózással, elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos változások!
Segítek eligazodni, értelmezni, és érthetően elmondom mire készülj fel, adott adózással kapcsolatban.

A blog cikkeket ezért írom, és ezekről a cikkekről hetente 1x kapsz egy összefoglalót, hogy ne maradj le semmiről. Ez az email, mindig hétfőn reggel megy ki a megadott email címedre. 

Ha a KATA-val kapcsolatos változásokra vagy kíváncsi, akkor kattints az alábbi gombra, és iratkozz fel az értesítésért!

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

Törvényi változások, adó optimalizálás...

Mivel foglalkozik az adótanácsadó?

Az adótanácsadó is követi a törvényi változásokat, az ügyintézések módosulását, tud tanácsot adni, az adó optimalizálás sem áll messze tőlünk, és még nagyon sok mindenben tudunk segíteni. 😉