Szeptemberi workshopok….

... Tudástár gyakorlat

Mi ez a Tudástár? Előző alkalommal a meghatalmazásról és a TEL kódról írtam, most a KOMA adatbázisról fogok. Folytatom a gyakorlati útmutatást,  lehet neked is tudok újat mondani. 

Havonta változó témákkal várlak, tehát ez azt jelenti, hogy ha most lemaradsz erről, akkor erről a témáról már csak egy online konzultáció keretében tudok neked segíteni, októberben az átalányadózók negyedéves járulék bevallás kötelezettsége lesz a téma, melyre már tudsz majd jelentkezni szeptember 13-tól.

FONTOS! A workshopok mindig kedden, és 18:00 órakor kezdődnek majd, felvétel is készül, de úgy gondolom (magamból kiindulva) az a jobb, ha aktuálisan ott vagyok egy-egy előadáson, mert utána elfelejtem, nincs időm meghallgatni, és feleslegesen áll a gépemen az anyag.

Miről is lesz szó ezen a workshopon?

Nézzük, miről lesz szó ezen a workshopon

  1. meghatalmazás, TEL kód
  2. KOMA – adatbázis
  3. FAM01 –lehet kérni automatikus részletfizetést
  4. Erkölcsi bizonyítvány igénylése
  5. ONYA felülettel való ismerkedés – NAV-val kapcsolatos ügyintézés alfája és omegája lesz, ezen a felületen lehet majd kiváltani az ANYK-s régi felületet.

 

2. KOMA adatbázis 

Ebbe az adatbázisba érdemes bekerülni, ezzel elvileg ki lehet váltani a bizonyos nullás adóigazolást. Ehhez az kell, hogy

  • ne legyen bevallás hiányod a NAV-nál, illetve
  • ne legyen pénzbeli tartozásod.

Magánszemélyként valamint vállalkozóként is kérheted, a KOMA adatlap kitöltésével. A hónap végéig kell benyújtani a nyomtatványt és a következő hónap 10-én kerül a NAV honlapjára nyilvánosan. 

Egészen addig az adatbázisban maradsz, míg nem lesz tartozásod ha nem felelsz meg a feltételeknek, akkor kikerülsz a bázisból.. Ha kikerülsz a bázisból akkor értesítenek, pótolni kell a hiányosságot és újra kérni kell, ha vissza akarsz kerülni.

 

Ezek nem csak egyéni vállalkozóknak jó, ha meg van, hanem magánszemélyeknek is, alkalmazottaknak, mert bármikor előfordulhat, hogy szeretnél például hitelt felvenni, elvileg a bankok nem kerhetnének nullás igazolást, ha fent vagy a bazisban, de remélhetőleg lassan leszoknak erről.

A workshopon megmutatom, illetve elmondom, hogyan tudod ezt megigényelni, csak legyen ügyfélkapus regisztrációd, és pár perc alatt, még a workshop alatt megcsinálhatod.

FONTOS: a következő napokban, jövök további részletekkel, vagy ha nem akarsz lemaradni, akkor iratkozz fel a tematikus workshopok listára!

 

Nos, várlak a workshopon, beszéljük meg ezeket is, és a következő napokonon mutatom még, hogy miről lesz szó!  A kis előadás és gyakorlat után kérdezési lehetőséged is lesz!

 

A workshopra már tudsz jelentkezni a gombra kattintva, jelentkezni 09.12-én kedden 15:00 óráig tudsz, utána erre a workshopra egy ideig nem lehet majd jelentkezni!

 

 

Összefoglaló

Ezek a workshopok NEM INGYENESEK, viszont úgy gondolom, hogy sok hasznos dolgot tudsz meg ez idő alatt.

  1. A 90 perces workshop 14.900.-Ft lesz. Megjegyzem, hogy nálam ezért az árért kb. 25 perces konzultációt tudsz igénybevenni. Itt meg 3x annyi idő alatt sokkal többet tanulhatsz, mert előfordulhat, hogy valaki olyan kérdést tesz fel, amire nem is gondoltál, de téged is érint!
  2. Tematikusak, mindig előre megmondom, hogy mi lesz a következő hónapban, tehát tudsz tervezni. (Most is látod már, hogy mi várható szeptemberben. 😉

Amennyiben érdekelnek majd a részletek, jelentkezni szeretnél, vagy még nem tudod, melyiket válaszd, és nem akarsz lemaradni az információkról, akkor jelentkezz a tematikus listára.

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

Törvényi változások, adó optimalizálás...

Mivel foglalkozik az adótanácsadó?

Az adótanácsadó is követi a törvényi változásokat, az ügyintézések módosulását, tud tanácsot adni, az adó optimalizálás sem áll messze tőlünk, és még nagyon sok mindenben tudunk segíteni. 😉