Göngyölítés átalányadózóként

Tudod, hogyan kell?

Ma délelőtt megnéztem, gyakoroltam a táblázatomban, hogy jól gondolom-e a göngyölítést!

Szerinted elég érthető a mellékelt táblázat részlet? Ezek random adatok, hogy gyakoroljak a workshopra, hogy el tudjam magyarázni. Szerintem jó lett, jó bonyolult, sok képlet van benne, hogy JÓ adatokat hozzak ki a bevallásokhoz.

Az a bizonyos göngyölítés

Tudod, amit idén kell alkalmazni negyedévente, ha a bevételed meghaladta a mentes határt.

Tudod, ami olyan egyszerű, hogy könyvelő kollégákkal minden negyedévben konzultálunk, hogyan kell megcsinálni, mert mindig van valami “érdekesség”.

Nagyon egyszerű, ha matematikus vagy.

Ja, nem, mert próbáltam logikát keresni ebben, de nehezen találtam. Igaz nem is vagyok matematikus, viszont imádok, és talán MÉG tudok is logikusan gondolkozni. Volt főnököm mondta egyszer, kb 7-8 éve, mikor kifakadtam valamire, hogy “de ez nem logikus!”, hogy ne keressek logikát, mert ezekben a folyamatokban nincs. Ez van, és azóta csak rosszabbodott a helyzet!

Itt a helyed, ha:

  • a 3. negyedévben lépted át a mentes határt, főállású vagy, és göngyölíteni kell a jövedelmet, a pontos járulékalap kiszámításához;
  • Ellenőrizni akarod, hogy jól paraméterezték-e segéd programokban a jogviszonyt, szünetelést, kieső időszakokat;
  • Önállóan szeretnéd intézni a bevallásod javítását, mert esetleg  hibázhattál, és tudni szeretnéd, hogyan lehet ezt a legegyszerűbben megoldani!

Ha meg szeretnéd érteni, hogy mit, miért, hogyan kell csinálni, mert átlépted a bűvös mentes határt, ÉS szeretnéd megkapni a segéd táblázatot, amit igyekeztem aktualizálni az évfolyamán, finomítani, hogy lehetőség szerint jó adatokat adjon, akkor várlak a workshopon!

A workshopon készül felvétel, tehát ha nem tudsz jelen lenni, akkor 1 hétig tudod majd visszanézni!

Ezekről lesz szó a workshopon!  A kis előadás és gyakorlat után, még maradt kérdésed lehetőséged lesz feltenni!

 

A workshopra már tudsz jelentkezni a gombra kattintva, jelentkezni 2023. október 02-án hétfő éjfélig tudsz!

A gombra kattintva bővebb információt találsz, és ha érdekel a workshop, akkor megtalálod a jelentkezési űrlapot is!

 

 

Összefoglaló

Ezek a workshopok NEM INGYENESEK, viszont úgy gondolom, hogy sok hasznos dolgot tudsz meg ez idő alatt.

  1. A 90 perces workshop 14.900.-Ft lesz. Megjegyzem, hogy nálam ezért az árért kb. 25 perces konzultációt tudsz igénybevenni. Itt meg 3x annyi idő alatt sokkal többet tanulhatsz, mert előfordulhat, hogy valaki olyan kérdést tesz fel, amire nem is gondoltál, de téged is érint!
  2. Tematikusak, mindig előre megmondom, hogy mi lesz a következő hónapban, tehát tudsz tervezni. (Most is látod már, hogy mi várható szeptemberben. 😉

Amennyiben érdekelnek majd a részletek, jelentkezni szeretnél, vagy még nem tudod, melyiket válaszd, és nem akarsz lemaradni az információkról, akkor jelentkezz a tematikus listára.

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

Törvényi változások, adó optimalizálás...

Mivel foglalkozik az adótanácsadó?

Az adótanácsadó is követi a törvényi változásokat, az ügyintézések módosulását, tud tanácsot adni, az adó optimalizálás sem áll messze tőlünk, és még nagyon sok mindenben tudunk segíteni. 😉