Tudod, miért jó, ha van …

....egészségpénztárad?

Első és legfontosabb, hogy ha van olyan jövedelmed, bevételed, ami után SZJA-t kell fizetned, akkor évvégén adó jóváírást tudsz kérni az adóbevallásodban. Természetesen van a jóváírásnak feltétele, de ez már egy jó szempont, és van más is…
ingatlan eladás
Nekem évek óta van egészségpénztár tagságom. Akkor is volt, amikor KATA-s voltam, bár akkor ugye nem tudtam igénybevenni az adójóváírást, viszont volt más előnyöm! Mégpedig az, hogy a befizetett összegért itt legalább előbb kaptam időpontot egyes vizsgálatra, mintha az államit vettem volna igénybe.
És itt most nem fogok belemenni abba, hogy …. mi a véleményem, szerintem ugyanaz, mint sokaknak.
Elmesélek egy idei történetet, a napokban történt meg velem.
A tavalyi évet betegen zártam, és az ideit is betegen kezdtem, egyszerűen nem tudtam meggyógyulni hetekig. Amikor meguntam, gondoltam, ki kellene vizsgálni, hogy ugyan miért nem gyógyulok. Ezért szépen elsétáltam a házi orvoshoz, aki 3 vagy 4 helyre adott beutalót. Már ekkor éreztem, hogy baj lesz, de hát ha sz..ul vagyok, meg kell nézni, mitől.
Első utam a laborba vezetett, ahová ugye időpont kell… jó, itt egy kicsit gyorsabban kerültem sorra, mert pár évig ott dolgoztam, de nem mindenki dolgozik az sztk-ban… 😐
Következő állomás: tüdő rtg, azt megcsinálták rögtön, nem kellett időpont, viszont a leletezésre csak 4 nap múlva került sor, mondtam, nem sürgős, még örültek is neki, hogy nem kell kapkodni.
Ezután 2 vizsgálatra kellett (volna) időpont…. a városunkban kb 2 éve nincs UH, sebaj, megyünk a megyei kórházba, de előbb egy telefonhívás. Ja, időpont? Az nincs! Oké, akkor van egy tartozkodási lakhelyem, akkor majd ott bejelentkezem, mert trükkös vagyok…, és naív…. a lényeg, hogy a végén egészségpénztári tagságom terhére kértem, kérek vizsgálatot, és a pénztárba befizetett összegből fogom visszakapni ennek az árát. A pénztárba befizetett összeg után pedig 20%-ot jóváírnak jövőre. Azt szoktam mondani, hogy ha fizetek a vizsgálatért 20 ezer forintot, az nekem csak 16.000.-Ft-ba került, mert visszakapom majd a 20%-át a befizetett SZJA jóváírásból. Ez ugye a sokak által ismert előny.
Van más előnye is, az én egészségpénztáramnál pl. 
  • speciális egészségügyi kiadásokra (táppénz kiegészítés, gluténmentes élelmiszerekre),
  • egyéb vizsgálatok támogatása
  • gyógyszer támogatás
  • kritikus betegségek kezelésének támogatása
  • családi kiadások csökkentése (pl. egyetemi tandíj, kollégiumi díj, lakáshitel törlesztőrészlete, stb).
Érdekelnek további részletek az egészségpénztárról? Gyere a Facebook csoportomba, vagy keress meg emailen!
Ha további érdekességekre is kíváncsi vagy, akkor várlak a Facebook csoportomban!

Szeretnék segíteni, utat mutatni Neked is, hogy ha van valami jó vállalkozási ötleted, akkor ne félj megvalósítani!

Van ötleted? Valósítsd meg!

Anyasági ellátásban részesülsz, szeretnéd kipróbálni milyen vállalkozni? Valósítsd meg!

Ha vállalkozás indításkor vagy már egyéni vállalkozóként elakadásod van, akkor állok rendelkezésedre! 20-30-60 perces konzultációk közül tudsz válogatni!

 

Ha nem akarsz lemaradni a friss blog cikkekről, akkor KATTINTS IDE, és iratkozz fel a heti hírlevélre, ahol hetente 1-2x kapsz értesítést a friss írásokról, így nem maradsz le esetleg neked fontos információkról!

KONZULTÁCIÓ

Ha segítségre van szükséged, engem is kereshetsz, konzultációt a gombra kattintva tudsz megrendelni, 20-30-60 perces konzultációk közül válogathatsz!

A rendelés után tudsz időpontot foglalni, jelenleg hétfői és csütörtöki napokra tudsz keresni neked megfelelő időt.

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

Törvényi változások, adó optimalizálás...

Mivel foglalkozik az adótanácsadó?

Az adótanácsadó is követi a törvényi változásokat, az ügyintézések módosulását, tud tanácsot adni, az adó optimalizálás sem áll messze tőlünk, és még nagyon sok mindenben tudunk segíteni. 😉