2023. december 05. kedd…

...ingyenes webinár

Múlt héten tartottam egy ingyenes webinárt, a leendő másodállású egyéni vállalkozóknak.

Sokan jelentkeztek, kaptam kérdést is, hogy aki nem másodállásúként akar indulni, neki is szól-e ez az alkalom. 

Igen, nem csak a másodállásúaknak szólt, és most kihangsúlyozom előre, hogy ezen a december 05-ei webináron  összehasonlítom majd a két lehetőséget, és megnézzük, melyik miért előnyös.

Ezekről a témákról beszéltem kb. 1 órán keresztül

Ledöntöttem néhány tévhitet ezen a napon a másodállású egyéni vállalkozásról, mint pl.:

  • mennyi lesz a kötelezettségem ilyenkor?
  • mikor leszek másodállású egyéni vállalkozó?
  • kell vállalkozói bankszámla?
  • miért nem jó az adószámos magánszemélyként “vállalkozás”?
  • kell könyvelő?

A webinárnak nem kedvezett az a tény, hogy előtte pár nappal jelentették be a jövő évi adó törvény változások tervezetét. Ebben sok bizonytalan tényező volt, még ma is van, és nagy valószínűséggel, amíg nem hirdetik ki a Magyar Közlönyben, addig ez meg is marad. 😐Az élő előadáson elmondtam, egyelőre mindenki vakon van, várjuk a fejleményeket. Egy bizonytalan tényezőt a tegnapi napon már ki is hirdettek, tehát már biztos a jövő évi minimálbér, garantált bérminimum összege, sőt mindenki meglepetésére 2023. december 01-től érvényes, de nem mindenre, és mindenkire. (Magyar Közlöny 164. szám; 508/2023. (XI.20.) Kormány rendelet).

A következő ingyenes webinárra valószínűleg már több mindent világosabban fogunk látni, remélhetőleg rendeletbe is foglalják, ha nem, akkor csak arról tudunk beszélni, hogy mi várható.

 

Az előadás után kiküldtem a feliratkozóknak

  • a videó felvételt, ami csak 7 napig volt visszanézhető,
  • kaptak egy kis izelítőt, miben tudok segíteni,
  • volt pár utólevél (napi 1).

Ezután erről a listáról nem fognak kapni semmi információt (ma volt az utolsó), ezután már csak akkor kapnak tőlem információ(ka)t, ha feliratkoznak adott témára. 😉

Kértem visszajelzést is, volt aki névvel, volt aki anonym segített, de mindegyiknek nagyon örültem, hasznos volt. Egyik visszajelzőnek két kérdésre adott válasza annyira jólesett, hogy ezt most megosztom, mert tökéletesen összefoglalta, mit is szeretek ezeken a webinárokon.

1. Mit kaptál a webináron való részvétellel?

“Alapvetően tájékozott vagyok az engem érintő (másodállású ev.) kérdésekben; a webinár biztonságot adott nekem: akkor is, ha még nincs (akkor nem volt) info az esetleges, hátrányos változtatásokról, röviden átbeszélni jó volt, és tudom, hogy kihez tudok fordulni és milyen feltételekkel.”

2. Miért jelentkeztél a webinárra?

“Részt vettem egy korábbin, ami kifejezetten másodállású ev-nak szólt, és szimpatikus számomra, ahogyan Zsuzsa felépíti a saját tanácsadási rendszerét; a gondolkodásmódja számomra jól és logikusan követhető. Tetszik, hogy nyitott a kérdésekre és nem csak az igen-nem kategóriákban gondolkodik válaszadáskor.”

 

Szeretnék segíteni, utat mutatni Neked is, hogy ha van valami jó vállalkozási ötleted, akkor ne félj megvalósítani!

Van ötleted? Valósítsd meg!

Anyasági ellátásban részesülsz, szeretnéd kipróbálni milyen vállalkozni? Valósítsd meg!

Ha érdekel, meg akarsz ismerni, akkor ez egy remek lehetőség, mert élőben tudsz kérdezni, ha még marad kérdésed az elmondottak után! 😉

Videó felvétel készül, de vigyázz!!! csak 7 napig lesz visszanézhető!

Kattints a gombra, regisztrálj, hogy ne maradj le a lehetőségről!

Ha nem akarsz lemaradni a friss blog cikkekről, akkor KATTINTS IDE, és iratkozz fel a heti hírlevélre, ahol hetente 1-2x kapsz értesítést a friss írásokról, így nem maradsz le esetleg neked fontos információkról!

KONZULTÁCIÓ

Ha segítségre van szükséged, engem is kereshetsz, konzultációt a gombra kattintva tudsz megrendelni, 20-30-60 perces konzultációk közül válogathatsz!

A rendelés után tudsz időpontot foglalni, jelenleg hétfői és csütörtöki napokra tudsz keresni neked megfelelő időt.

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

Törvényi változások, adó optimalizálás...

Mivel foglalkozik az adótanácsadó?

Az adótanácsadó is követi a törvényi változásokat, az ügyintézések módosulását, tud tanácsot adni, az adó optimalizálás sem áll messze tőlünk, és még nagyon sok mindenben tudunk segíteni. 😉