Könyvelőt keresel….

... mi alapján választasz?

Az elmúlt napokban erősen gondolkoztam – ráérek, elvileg pihenőnapjaim vannak épp – mi alapján választ könyvelőt, aki úgy gondolja, mégiscsak kellene könyvelő az egyéni vállalkozásához. Konkrétan a Facebook könyvelő kereső csoportokban látott keres-kínál posztok miatt írok most.

Ezekben a csoportokban potenciális ügyfelek keresnek könyvelőket, vagy azért, mert nincs megelégedve a jelenlegi könyvelővel, vagy eddig saját maga oldotta meg ezeket a feladatokat, de most már van rá kerete, hogy kiszervezze ezt a feladatot.

 

Az adózó általában csak beírja, hogy könyvelőt keres, többet nem. Ennél azért kicsit bővebben érdemes leírni (nem pályáztatni) mire keresel segítőt, pl.:

  • átalányadózás / katás egyéni vállalkozás, vagy cég BT, KFT
  • ÁFA vagy nem ÁFA körös a kereső adózó
  • online is jó, vagy csak személyes kapcsolattartás a megfelelő illetve hibrid, azaz mindkettőt szeretnéd
  • a tevékenységet sem árt megadni, hogy mivel foglalkozol.

Ezek mind segítik a szakembereket, hogy jelentkezzenek vagy sem adott, megkeresésre, mert hidd el SENKI nem ért MINDENHEZ IS!!! Én például biztosan nem fogok őstermelőt, vagy fuvarozó egyéni vállalkozót vállalni, mert ezek speciális körök, de cégek sem tartoznak az ügyfeleim közé, tehát ha beírod, hogy BT könyvelése, én már görgetek is tovább!

Mondjuk az is túlzás, amikor az adózó leírja az ELVÁRÁSAIT a könyvelővel szemben, ezen is csodálkozom, mert nem elvárásnak kell lennie, hanem kölcsönös szimpátia az elsődleges. Nem alkalmzottai vagyunk a vállalkozónak, hanem egyenrangú partnerei!

Ha a felsoroltak szerint keres valaki, semmi gondom nincs, mert tudom, hogy tudom/akarom-e vállalni a könyvelését, vagy sem.

 

Inkább a könyvelők reakcióján gondolkoztam el, amikor nulla leírásra már jelzik a poszt alatt, hogy pl.:

  • Keress bizalommal – Milyen alapon? Honnan tudhatja az ügyfél, hogy TÉNYLEG jó vagy a szakmában?
  • Írtam privát messengeren – Miért kell a poszt alatt jelezni ezt? Ha komoly a keresés, akkor úgyis látni fogja az egyéb üzenetek között! Nem mellesleg nem fogja a többi kolléga a nyelvét hegyezni rajtad, hogy ő már megint kelleted magadat. 😉
  • Ajánlom X.Y-t (csak ennyi: keresd X.Y-t, de nem ismeri senki az adott nevet) – Esetleg aenki nem ismeri az ajánlott könyvelőt, nem tudunk róla semmit, bár lehet, hogy hiperszuper szakember.

Gondoljátok végig kedves kollégák, hogy ettől biztosan bizalommal fognak felétek fordulni?

Nem azt mondom, hogy legyen honlapotok, bár nem baj, ha van egy ék egyszerű információs honlap, ahol kicsit megismerhet téged a potenciális leendő ügyfél.

Nem, nem kell több százezerért csináltatni, csináljon a gyereked egyet!

Vagy ha nincs honlapod, gondolkozz egy Facebook oldalon, ami tök ingyen van, már ezzel sokkal nagyobb bizalmat építesz az ügyfél felé!

 

SZERINTEM ezeken érdemes elgondolkozni mindkét oldalon, hogy nagyobb eséllyel találjanak egymásra a PARTNEREK!!!

 

Amennyiben a további blogcikkekről nem akarsz lemaradni, akkor kattints az alábbi gombra, és iratkozz fel a heti hírlevélre, ahol heti egy-két alkalommal kapsz összefoglalót.

 

KONZULTÁCIÓ

Ha segítségre van szükséged, engem is kereshetsz, konzultációt a gombra kattintva tudsz megrendelni, 20-30-60 perces konzultációk közül válogathatsz!

A rendelés után tudsz időpontot foglalni, jelenleg hétfői és csütörtöki napokra tudsz keresni neked megfelelő időt.

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

Törvényi változások, adó optimalizálás...

Mivel foglalkozik az adótanácsadó?

Az adótanácsadó is követi a törvényi változásokat, az ügyintézések módosulását, tud tanácsot adni, az adó optimalizálás sem áll messze tőlünk, és még nagyon sok mindenben tudunk segíteni. 😉