2023. december 05. kedd…

...ingyenes webinár

Erről is szó lesz a webináron, hogy hogyan kezdj neki!

Az alap, hogy bevételt szeretnél, sokan így kezdik, nem nézik, hogy nem ezzel kell először foglalkozni, hanem azzal, hogy HOGYAN fogod csinálni.

Már sokszor meséltem, de ha te még nem olvastad, hallottad, akkor leírom, hogy közel 9 évig a NAV ügyfélszolgálatán, illetve tájékoztatási osztályán dolgoztam. 7 évig közvetlen személyes ügyfélszolgálaton segítettem az ügyfeleknek, majd eljött az idő, hogy kifelé kezdtem kacsingatni, önállósodni akartam.

2018-ban tettem az első lépést ez ügyben, azaz feladtam a határozatlan idejű jogviszonyomat, és elmentem határozott idejű szerződéssel a tájékoztatási osztályra. 1 évre szólt a szerződésem, 2019-ben kértem az akkori osztályvezetőmet, hogy akkor én most lépek. Tudták, hogy mi a tervem, nem érte váratlanul, DE…. feltett nekem egy olyan kérdést, amiért azóta is nagyon hálás vagyok neki.

A kérdés a következő volt: “Biztos vagy-e a dolgodban, biztos nem bánod meg, kellően felkészültél-e az egyszer lent, egyszer fent helyzetekre, illetve arra, hogy fizesd a járulékaidat? Ha itt maradsz, van biztos fizetésed, tb-d, gondold meg!”

Örökké hálás leszek ezekért a kérdésekért! Átgondoltam, és elkezdtem másként kezelni a kérdést. Akkor kezdtem a blog cikkeket írni az oldalra, megmutattam, hogy vagyok, de egy szóval nem mondtam, nem hirdettem, hogy én ezt vállalkozóként fogom csinálni. Tanácsokat adtam, facebook csoportokban nyomultam, mutattam a szakmai énemet, de nem volt még vállalkozásom.

Eltelt újabb 1 év, és én már NAGYON el akartam jönni, nagyon úgy éreztem, hogy akármi történik, nekem lépni kell, nem lehet tovább húzni, gyerekeim már felnőttek, nem vagyok mai csirke, kell idő a beinduláshoz. Igen, ekkor is megkaptam a kérdéseket, de 2020. márciusát írtuk, jött a COVID őrület, így megléptem a merészet.

Nagyon merész ötlet, lépés volt, de most már nem bánom!

Az első évem katasztrófa volt, KATA-s voltam, havi 50 ezer forintot fizettem, 8 hónap alatt 400 ezer forintot, és 800 ezer forint volt a bevételem. Emlékszel a volt főnököm kérdésére? Akkor, 2020-ban sokszor visszahallottam a fülemben, de összeszorítottam a fogaimat.

2021-ben már jöttek azok az ügyfelek is, akik anno, amikor arról volt szó, hogy jövök vállalkozónak, mondták, hogy ők lesznek az első ügyfeleim. Nem ők lettek, de már 2021-ben észrevettek. Folytattam ugyanazt a munkát, amit még a NAV mellett tehettem, azaz azóta is írom a cikkeket, és most már ajánlásokra IS jönnek ügyfelek.

A szakmai munka mellett jött az, hogy esetleg hirdetni kellene, jó lenne egy kis marketing, kommunikáció. Aha, na itt meghátráltam, és elkezdtem kiszervezni ezeket, hogy ne nekem kelljen azt csinálni, amit nem szeretnék, illetve nagyon nem értek hozzá.

Miért is írtam ezt le?

  • Azért, hogy lásd, nem attól leszel vállalkozó, hogy te ezt eldöntötted, hanem ennek bizony van egy kifutási ideje, kb 1-2 év.
  • Akkor legyél vállalkozó, amikor még van egy kis tartalékod, amit fel tudsz élni, amíg nem indul be az IGAZI vállalkozói lényed!
  • Akkor legyél másodállású vállalkozó, amíg van főállásod, és van biztos jövedelmed, hogy ha nem jön össze minden, akkor se legyél nagyobb bajban. Én a NAV mellett nem vállalkozhattam, tehát nekem ezért volt nehezített pálya a főállású egyéni vállalkozóvá válás.

Miben is tudok segíteni?

  • adózással kapcsolatos kérdésekben
  • pénzügyi tervezés
  • és tudok szakembereket ajánlani: marketing, social media, további pénzügyi területeken.

Tudom, hogy sokan úgy gondolják, hogy van net, ahol mindent IS meg lehet találni. Igen, így van, viszont amíg a netet bújod, addig a saját vállalkozásoddal nem tudsz foglalkozni, nem tudsz haladni, pénzt termelni. Hú, órákat tudnék arról mesélni, hogy nekem ezt milyen nehéz volt megértenem, hogy ne akarjak mindent én csinálni.

Az első lépés, ha gondolkozol, tervezed a vállalkozás indítást, hogy gyere el az ingyenes webinárra, hallgasd meg, aztán meglátod, merre tovább, előre!

Szeretnék segíteni, utat mutatni Neked is, hogy ha van valami jó vállalkozási ötleted, akkor ne félj megvalósítani!

Van ötleted? Valósítsd meg!

Anyasági ellátásban részesülsz, szeretnéd kipróbálni milyen vállalkozni? Valósítsd meg!

Ha érdekel, meg akarsz ismerni, akkor ez egy remek lehetőség, mert élőben tudsz kérdezni, ha még marad kérdésed az elmondottak után! 😉

Videó felvétel készül, de vigyázz!!! csak 7 napig lesz visszanézhető!

Kattints a gombra, regisztrálj, hogy ne maradj le a lehetőségről!

Ha nem akarsz lemaradni a friss blog cikkekről, akkor KATTINTS IDE, és iratkozz fel a heti hírlevélre, ahol hetente 1-2x kapsz értesítést a friss írásokról, így nem maradsz le esetleg neked fontos információkról!

KONZULTÁCIÓ

Ha segítségre van szükséged, engem is kereshetsz, konzultációt a gombra kattintva tudsz megrendelni, 20-30-60 perces konzultációk közül válogathatsz!

A rendelés után tudsz időpontot foglalni, jelenleg hétfői és csütörtöki napokra tudsz keresni neked megfelelő időt.

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

Törvényi változások, adó optimalizálás...

Mivel foglalkozik az adótanácsadó?

Az adótanácsadó is követi a törvényi változásokat, az ügyintézések módosulását, tud tanácsot adni, az adó optimalizálás sem áll messze tőlünk, és még nagyon sok mindenben tudunk segíteni. 😉