Ma egy egész napos….

... rendezvényen vagyunk, voltunk

Ma egész napos oktatáson veszünk részt, Magyari Ildikó kolléganőmmel. Sok érdekes dologról hallottunk, és egy-egy mondat megragadt bennünk. Az egyik, a címben szereplő mondat: Ha nyugdíjas leszel, miről szeretnél lemondani?

Belegondoltál? Mi megtettük!

Mi megtettük, de tudjuk, hogy sokaknak reflexből jön erre a válasz, hogy “úgysem leszek nyugdíjas”, és “úgyis elveszik, mint évekkel ezelőtt, ámítás az egész”. Ezeket kifogásoknak hívjuk. 

Igen, benne van a pakliban, hogy nem leszel nyugdíjas… viszont a megtakarítás, örökölhető, tehát ha ne adj Isten nem éled  meg a nyugdíjadat, legalább az örökösöd megkaphatja azt az összeget, amit összegyűjtöttél.

Itt az évvége, mindenki elkezd azon gondolkozni, hogyan lehetne átcsoportosítani a meglévő pénzét, hogyan lehetne adó jóváírásra szert tenni. Akinek már van megtakarítása, azt mondja, minek neki még egy, kap már jóváírást a meglévőért. Ha te is így vagy, akkor kérdezem, teljesen ki tudod maxolni a jóváírást?

Lehet több nyugdíjbiztosításod is, ha most van egy, de nem maxoltad ki az adó jóváírásra való jogosultságot, akkor érdemes újragondolni, hogy egy újabb szerződést kössél, és lehetőséged legyen arra, hogy 

  • olyan nyugdíjad legyen, amiből tudod folytatni a jelenlegi életszínvonaladat, vagy legalábbis nem romlik erősen
  • és több jóváírást tudsz igénybevenni az SZJA adóbevallásodban, ezzel is növeled a nyugdíjalapodat.

KATA-s vállalkozó vagy, illetve voltál? Átalányadózó vagy, és nagyon sok SZJA-t kellett befizetned, szeretnéd, ha visszakapnál adójóváírásként? 

Lehetséges, akkor is ha KATA-s vagy! 

Mit kell ehhez tenned? Szerződést kötni, befizetni a neked megfelelő összeget – saját magadnak gyűjtöd, kamatozik, SZJA bevallásban jóváírást kérsz, kapsz a befizetett összeg után a biztosítás számládra.

A szerződés kötésben segítünk, keress minket, egyeztessünk időpontot, és ingyenes tanácsadás keretében megbeszéljük, milyen lehetőséged van! Hosszú távra kell gondolni, hogy minél kevesebb dologról kelljen lemondanod majd nyugdíjas korodban! Nem jó válasz, hogy majd az állami nyugdíj megoldja a problémádat!

 

Korod miatt már nem tudsz nyugdíjbiztosást kötni, de érdekelne, hogyan tudnál SZJA jóváírást kapni? Erre is van megoldás, egészségpénztár tagság!

email: tudatossagp@gmail.com 

 

KONZULTÁCIÓ

Amennyiben pénzügyi elakadásod van, illetve pénzügyi coachra van szükséged, keress bennünket (Magyari Ildikót és engem) a tudatossagp@gmail.com email címen, írd meg miben segíthetünk, és továbbiakról egyeztetünk!

 

 

 

 

Ha adózással, vállalkozás indítással, könyveléssel kapcsolatban van szükséged segítségre, engem is kereshetsz, konzultációt a gombra kattintva tudsz megrendelni, 20-30-60 perces konzultációk közül válogathatsz!

A rendelés után tudsz időpontot foglalni, jelenleg hétfői és csütörtöki napokra tudsz keresni neked megfelelő időt.

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

Törvényi változások, adó optimalizálás...

Mivel foglalkozik az adótanácsadó?

Az adótanácsadó is követi a törvényi változásokat, az ügyintézések módosulását, tud tanácsot adni, az adó optimalizálás sem áll messze tőlünk, és még nagyon sok mindenben tudunk segíteni. 😉