A heti határidők

KATA és HIPA

A héten két fizetési határidő van, mindkettő érinti a régi és új KATA-sokat is!

KATA és HIPA határidők vannak…

KATA

Akár maradtál KATA-s, akár nem, az aktuális hónapot követő hónap 12-e még mindig a járulékok, KATA fizetésének a határideje.

Aki a továbbiakban nem katásként folytatja tevékenységét, ellenőrizze le az adófolyószámláját az ügyfélportálon (ügyfélkapus felhasználónév, jelszó kell hozzá), és ha azt látod, hogy nincs tartozásod, túlfizetésed, ÉS augusztusban is katás voltál, akkor fizetned kellett a mai napig! Tudod, az előírás majd csak szeptember 20-án fog látszódni… remélhetőleg.

Ha már nem leszel katás, és be volt állítva a bankodnál az adott napon való utalás, akkor NE FELEJTSD EL minél hamarabb törölni a megbízást! Ha elfelejted, nincs baj, a következő hónapban a fizetendőkre át lehet csoportosítani, illetve ha másodállású vagy, és nem kell járulékot fizetned, akkor vissza is kérheted.

HIPA - helyi iparűzési adó

Szeptember 15-e a határideje a HIPA fizetésének!

Ha tételes (fix) katás voltál az önkormányzatnál, azaz idén egész évre 25.000.- forintot kellett volna fizetned, akkor augusztus 31-ig időarányosan kell megfizetni az adót,  12.500.- (március 16-ig) + 4.144.- (július, augusztus). Tehát ha megfizetted a márciusi kötelezettséget, ÉS nem leszel katás, akkor 4.144.-Ft-ot kell fizetni a megszokott számlaszámra, a székhely szerinti önkormányzathoz!

Ha továbbra is katás vagy ÉS október 15-ig visszajelentkezel a tételes (fix) kata alá az önkormányzatnál, akkor neked 12.500.-Ft-ot kell fizetni most szeptember 15-ig!

 

Komolyan mondom, hogy egész jó vagyok a dátumokban, de már kezdek belezavarodni én is, szóval egyáltalán nem lepődök meg, ha most rajtam kívül másnak is ketté áll a füle a sok dátumtól, határidőtől.

 

Segítség, ha önállóan szeretnéd megoldani a kötelezettségeket!

Ha úgy gondolod, magad szeretnéd megoldani a feladatokat, vagy legalábbis kíváncsi vagy, hogy megtudnád-e csinálni magad is, akkor szíves figyelmedbe ajánlom a szeptemberben több alkalommal is megtartandó online workshopomat az “Átalányadózás a gyakorlatban” témában, illetve a nyomtatványokkal is megismertetlek!
Jelenleg szeptember 15. csütörtök kora esti időpontra, illetve szeptember 16. péntek délelőtti időre lehet jelentkezni, ha megtelik, akkor a következő hetekben is lesz lehetőség jelentkezni.

A workshop után lehetőséged lesz tanfolyamra illetve konzultációra jelentkezni!

Hogyan tovább? Mi várható a közeljövőben?

KATA? Nem, elsősorban átalányadó

Az elmúlt 2 hónapban az áttérésről olvashattál cikkeimben, a továbbiakban elsősorban az átalányadóról lesz szó, és a jövő év tervezéséről.

Továbbiakban is készítem az információs cikkeket, viszont 2022. október 10-től 2 hetente online webináron, beszélgetésen tudunk ötletelni, segítek megérteni az épp aktuális tudnivalókat, de csak kizárólag a feliratkozóknak.

Szeretném, ha tudnánk haladni a közös gondolkozással, és ezt csak akkor lehet, ha nem kell mindig a nulláról indulni, és elmondani újra, és újra a lényeget.

A feliratkozás, webinár ingyenes, ha a témában konzultációt szeretnél, akkor arra is van lehetőség!

 

Ha továbbiakban is szeretnél információkat kapni, mert kíváncsi vagy, akkor kattints az alábbi gombra, és iratkozz fel az értesítésért!

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

Törvényi változások, adó optimalizálás...

Mivel foglalkozik az adótanácsadó?

Az adótanácsadó is követi a törvényi változásokat, az ügyintézések módosulását, tud tanácsot adni, az adó optimalizálás sem áll messze tőlünk, és még nagyon sok mindenben tudunk segíteni. 😉