1 hét múlva találkozunk?

1.alkalom - Vállalkozás előtt állok, hogyan kezdjem?

1 hét múlva, 2022. november 24-én csütörtökön este érdekes kérdéseket fogunk megbeszélni, akár veled is, ha online csatlakozol regisztrációval az eseményhez.

 

KÉRDEZZ-FELELEK 2022. tél - 1 alkalom

Úgy gondoltam a sokéves átlag szerint majd januárban jönnek, jelentkeznek az ügyfelek, hogy vállalkozást szeretnének indítani, vagy újra indítani. Aztán nyáron már gyanús volt, hogy lehet tévedek, most meg már egyre inkább úgy érzem, hogy előbb kell indítani a tervezést, beszélgetést erről, mert az Élet úgy hozta kevés a pénz, és sok a kiadás. 

A héten 2 ügyfelem, akik eddig szüneteltettek (nem a KATA-sokk miatt, már régebbről) jelentkeztek, hogy akkor induljunk újra, illetve szintén kettő ügyfél már lefoglalta helyét a vállalkozás indításához. 

 

Úgy gondolom, érdemes azon elgondolkozni, hogy ha pl. van főállásod, és úgy gondoltad mellette majd katázol, akkor ezt majd a jövőben KATA helyett hogyan tudnád megoldani,

… vagy iskola mellett szeretnél vállalkozni,

… vagy nyugdíjas vagy,

… vagy gyerkőc mellett GYED, GYES kiegészítésként vállalkoznál? stb….

Milyen lehetőségeid vannak, tudod? Nem kell kétségbeesni, viszont gondolkozni, tervezni igen!

 

Ha ott tudsz lenni személyesen az online térben kérdezni is tudsz, de ha regisztrálsz az eseményre, akkor egy pár perces kérdőív kitöltésével is tudsz segíteni, mi érdekel a leginkább, és arról is szót ejthetünk. Páran már kitöltötték a kérdőívet, már fogalmazom a válaszaimat, vissza kérdéseimet, hogy minél több dologról tudjunk egyeztetni, majd utána elgondolkozhass, mi lenne neked a legjobb.

Ha valami miatt mégsem tudsz jelen lenni, semmi gond, 2022. december 20-ig lehetőséged lesz visszanézni a felvételt, a regisztráltak levélben kapják meg az elérhetőséget.

 

A decemberi témákra is készülök, sőt a 2. alkalomra meghívtam egy, a témában szintén szakértő kollégát, akivel most egyeztetjük, miről és hogyan beszélgessünk majd. Emlékeztetőül akkor is egy húsbavágó kérdésről fogunk beszélgetni, mégpedig arról, hogy ebben az inflációs időszakban a minimális kis megtakarításunkat, ami még van, érdemes-e olyan megtakarításba fektetni, ami után adójóváírást igényelhetünk az államtól.

Igen, a KATA káosz után nem szabad elfelejtkezni arról, hogy akik nem KATA alatt folytatják tevékenységüket, bekerülnek az SZJA-t fizetők táborába, és adójóváírást tudnak igényelni. 

(Megjegyzem, nyáron a 3 napon keresztül tartó első sokk után, ez az egy vígasztalt, hogy egyelőre a nyugdíjbiztosításom és az egészségpénztáras befizetésem után járó adójóváírásokat igénybe fogom tudni venni… jövőre. 😉 )

 

 

Nos? Érdekelnek a témák? Akkor nincs más teendőd egyelőre, mint hogy regisztrálj a gombra kattintva, és ez után folyamatosan kapod az információkat! 🙂

 

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

Törvényi változások, adó optimalizálás...

Mivel foglalkozik az adótanácsadó?

Az adótanácsadó is követi a törvényi változásokat, az ügyintézések módosulását, tud tanácsot adni, az adó optimalizálás sem áll messze tőlünk, és még nagyon sok mindenben tudunk segíteni. 😉