Az elmúlt héten a nyugdíjbiztosítás volt előtérben, most általában a megtakarítási lehetőségek, úgy, mint életbiztosítás és befektetés is előkerül.

befektetés

 

Ha ezeket halljuk, rögtön megjelenik lelki szemeink előtt AZ ügynök, aki ránk akar sózni valamit, amire lehet nincs is szükségünk! Hiába mondja az “ügynök”, hogy az nekem mennyire jó lesz, ha nem vagyok tisztába azzal, mit takar az adott szolgáltatás. Sokszor csak azt látjuk, hogy a kis pénzünket, amit mondjuk a nyaralásra szeretnénk fordítani, el akarják tőlünk venni, azzal, hogy majd később évek múlva milyen jó lesz nekünk.

 

Amiket jó, ha átgondolunk….

A cikkben nem szeretnék senkit rábeszélni semmire, csak néhány szempontot írok le, amit jó ha szem előtt tartunk.

  1. Milyen megtakarítási, befeketetési lehetőségek vannak? Ismeri mindet? Pl. életbiztosítás, nyugdíjbiztosítás, önkéntes nyugdíjpénztár, lakástakarék, amik hirtelen eszembe jutottak. És akkor még ott van, ha van gyermek, akit szintén el kéne indítani majd a nagybetűs Életbe.
  2. Milyen futamidőre tudja átmenetileg nélkülözni a pénzösszeget? 5év? 10 év? Vagy több?
  3. Egyszeri díjas vagy rendszeres díjfizetésű módozatot választ? Van-e lehetőség a rendszeres díjfizetésnél a havi díj fizetésre. Itt jegyzem meg, hogy ha a havi díjas változatot választja, többnyire “drágább”, mert az adminisztrációs költségeket felszámolhatja a szolgáltató.
  4. Van-e lehetőség euró alapú befektetésre, ha igen, milyen feltételekkel?
  5. Adott befektetéshez van-e adójóváírási lehetőség? Egyáltalán szükséges-e Önnek az ilyenfajta megtakarítás?
  6. A választott módozat tartalmaz-e kockázati elemet (természetes halál, baleseti halál, baleseti rokkantság, x számú rettegett betegség), vagy külön kell kötni rá szerződést?
  7. Legfontosabb, milyen garancia van a befektetett összeg megtérülésére, illetve milyen hozam várható?
  8. Nem utolsó kérdés az sem, hogy kivel, melyik társasággal köti a szerződést? Milyen múlttal, háttérrel rendelkezik a biztosító?
  9. A kötvények hozamát tőzsdén, vagy más módon (pl.: állampapírok, ingatlanokba fektetve) szerzi-e meg? Ebben a kérdésben független tanácsadó segítségét is lehet kérni, mert nem mindennap foglalkozik ezzel a témával az ember, és minden üzletkötőnek a saját terméke a legjobb.

Hirtelen ezek a szempontok, kérdések jutottak eszembe, amiken érdemes elgondolkozni, és ha úgy alakul, akkor ezek alapján dönteni a befektetéséről.

Bátran hallgasson meg több üzletkötőt is, ismerjen meg több lehetőséget, és döntsön a legjobb belátása szerint! 🙂

 

Kapcsolat felvételi lehetőségek

Amennyiben tőlem is szeretne egy ingyenes, személyre szabott tájékoztatást kapni, akkor kérem vegye fel a kapcsolatot velem az alábbi űrlap kitöltésével.

A témával kapcsolatban további írásomat ITT olvashatja! 🙂

Heti hírlevél felíratkozás

A heti hírlevélben, hét elején összefoglalókat küldök az előző heti blog cikkekről, és a héten várhatóakról. Érdemes feliratkozni, mert így nem marad le egyetlen egy Önt érdeklő témáról sem.

Facebook zárt csoport illetve Facebook oldalam