Neked van egészségpénztár tagságod?

Tudod, hogy mi az az önsegélyező pénztár?

A napokban egy pénzügyi mentor kolléganővel beszélgettünk. Tudta, hogy van egészségpénztár tagságom, és olyanokat kérdezett, mondott nekem, hogy csak néztem, hogy, hm, ezek valahogy elkerülték a figyelmemet.

Tegnap aztán leültünk, és kicsit komolyabb előadást tartott, és arra gondoltam, nem csak nekem mondott erről újdonságokat, neked is hasznos lehet.

Egészségpénztár = adójóváírás...

Sokaknak azért van egészségpénztár tagsága, mert azt tudjuk, hogy ha van összevont adóalapba tartozó jövedelmünk (pl. munkabér, táppénz, CSED, GYED, egyéni vállalkozói jövedelem, stb.), akkor a pénztárba befizetett összeg 20%-át visszakérhetjük a következő évben jóváírás formájában.

A befizetett összeget pedig elsősorban magánorvosra, illetve gyógyszerekre költjük.

Eddig én is így csináltam. EDDIG!!!

Eddig figyelmen kívül hagytam, hogy a befizetett összegeket nem csak ezekre tudom felhasználni, főleg ha van olyan összeg, ami már legalább 180 napig a pénztár egyenlegemben található. Ezt az összeget másra is felhasználhatom, pl.:

  • kis gyerekeseknél pelenka, tápszer
  • hitel részlet beszámítása
  • táppénz kiegészítés, stb.

Ráadásul nem csak magunkra költhetjük ezeket az összegeket, hanem közvetlen családtagokra is, mint pl.:

  • gyerek magánorvosi kezelésére,
  • fogászatra,
  • gyógyászati segédeszközre,stb.

Ezeket kifizetjük, akkor is, ha van egészségpénztár tagságunk, és akkor is, ha nincs, ugye?

Viszont ha a tagságunk által megmozgatjuk a pénzt, akkor “spórolhatunk” egy kicsit. Igen, van egy kis kezelési költség a befizetéskor, viszont lebegjen az a szemünk előtt, hogy a befizetett összegből 20%-ot jóváírathatunk a számlánkon az állam felé fizetett SZJA-nk terhére.

Pénzügyi tanácsadás, információk

Úgy gondolom adótanácsadóként, nem csak az adózással kell tisztában lennem, hanem az ehhez kapcsolódó ágazatokkal is, ezért folyamatosan képzem magam, és bővítem a szolgáltatási palettámat.

Véleményem szerint nagy jelentősége van, ha az adózási és pénzügyi segítséget egy személyben tudod megkapni. Mostantól amennyiben szeretnél nem csak az adózással kapcsolatosan információkat, segítséget kapni tőlem, akkor kérlek a gombra kattintva iratkozz fel a listára.

Amennyiben a lista tagja vagy, lehetőséged van 30 perces TÉRÍTÉSMENTES konzultációra, amikor egyeztetünk további személyes segítség lehetőségéről!

MentorProgram Könyvelőknek

Szerezz még több ügyfelet egyéni vállalkozások könyveléséből, indításából!

Ügyfeleid magasabb szintű kiszolgálásával és újabb ügyfelek vállalásával akár több bevételed és jobban menő könyvelői vállalkozásod lehet!