Pénzügyi tudatosság….

... játszva?

Előző cikkben a pénzügyi tudatosság fontosságát jártam kicsit körbe, de most más szemszögből közelítem meg!

Múlt héten egy vállalkozói csoportban szerveztek Cashflow játékot, erről mesélek kicsit!

Ahogy megláttam a táblát, akkor azt mondtam, hogy olyan, mint a “gazdálkodj okosan”, van kártya, bábu, dobókocka, de azért tudtam, hogy ez egy teljesen más szemlélet, más játék.

Minimum négyen, maximum 6-8 fővel lehet élvezetesen játszani, és kb. 4-5 óra a játék idő, lehet több is, ha még bírják a játékosok, és van egy hivatalos játékvezető.

Az első fél órában pénzügyi alapokról beszélt a játékvezető, és elmondta a szabályokat, és a rajthoz álltunk. A játék 2 részből áll. Az első részben lassabban halad az idő, az a pénz gyűjtési időszak, az úgynevezett “mókuskerék”, taposómalom. Ekkor

  • fizetésért játszunk,
  • kiadásaink vannak,
  • vásárolunk részvényeket, ingatlanokat, és
  • úgynevezett kacatokat is.

Ez utóbbinál nincs választási lehetőségünk, vásárolni kell, akár hitelből is, a többinél eldönthetjük, hogy akarunk vásárolni vagy sem. Amikor a hozamunk nagyobb vagy egyenlő, mint a kiadásaink, akkor kerülhetünk ki a külső, nagy befektető körbe.

Van itt minden, mint a való életben!

Tanulság számomra az volt, hogy nincs vesztenivalóm a játék pénzzel, bátran kockáztathatok, megtanulhatom a szemléletet, hogy ha az igazi pénzemet szeretném befektetni legyek sokkal bátrabb. Én soha nem tőzsdéztem, és nem is biztos, hogy szeretnék, viszont az is biztos, hogy az ingatlanosok, akik mertek ingatlant venni, eladni, jókor voltak jó helyen, ők kikerültek a mókuskerékből.

Szervezem a következő alkalmat, a fél csapat már meg van!

Ha érdekel téged is ez a játék, akkor iratkozz fel, kattints a gombon a “hírek, tanfolyamok” listára, és ott fogsz kapni majd információt, ha lesz hely, illetve ha a jövőben szintén szervezünk új játékot. A novemberi játék Budapesten lesz, Székesfehérvárról fog jönni a játékvezető, Hajba Szilvia.

KONZULTÁCIÓ, MENTORÁLÁS

Amennyiben pénzügyi elakadásod van, illetve pénzügyi coachra van szükséged, keress bennünket (Magyari Ildikót és engem) a tudatossagp@gmail.com email címen, írd meg miben segíthetünk, és továbbiakról egyeztetünk!

 

 

 

 

Ha adózással, vállalkozás indítással, könyveléssel kapcsolatban van szükséged segítségre, engem is kereshetsz, konzultációt a gombra kattintva tudsz megrendelni, 20-30-60 perces konzultációk közül válogathatsz!

A rendelés után tudsz időpontot foglalni, jelenleg hétfői és csütörtöki napokra tudsz keresni neked megfelelő időt.

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

Törvényi változások, adó optimalizálás...

Mivel foglalkozik az adótanácsadó?

Az adótanácsadó is követi a törvényi változásokat, az ügyintézések módosulását, tud tanácsot adni, az adó optimalizálás sem áll messze tőlünk, és még nagyon sok mindenben tudunk segíteni. 😉