2023. IV. negyedéves járulékbevallás

Érdekel, hogy segítek most?

2023. őszén már tartottam workshopot, akkor a 3. negyedévről készítettük el a járulék bevallást közösen a jelenlévőkkel, akiktől azt a visszajelzést kaptam, hogy jó lenne, ha januárban is tartanék egy ilyet, mert nekik ez megfelelő, megéri.

Így 2024. január 11-én csütörtökön 18:00 órai kezdettel ismét meghirdetem a workshopot. Igen, tudom, hogy utolsó pillanatos, de általában az ilyen eseményen azok kérnek segítséget, akiknek nincs fizetendőjük, de elakadtak a bevallás elkészítésében.

Ha túl későnek találod, akkor személyes, online segítséget is tudsz kérni tőlem!

"Apró" buktatók a bevallások készítésekor

Tudod, amit idén kell alkalmazni negyedévente, ha a bevételed meghaladta a mentes határt.

Tudod, ami olyan egyszerű, hogy könyvelő kollégákkal minden negyedévben konzultálunk, hogyan kell megcsinálni, mert mindig van valami “érdekesség”.

Tudod, van még egy csavar a IV. negyedévben… decembertől változott a minimálbér és a garantált bérminimum összege.

Nagyon egyszerű, ha matematikus vagy.

Ja, nem, mert próbáltam logikát keresni ebben, de nehezen találtam. Igaz nem is vagyok matematikus, viszont imádok, és talán MÉG tudok is logikusan gondolkozni. Volt főnököm mondta egyszer, kb 7-8 éve, mikor kifakadtam valamire, hogy “de ez nem logikus!”, hogy ne keressek logikát, mert ezekben a folyamatokban nincs. Ez van, és azóta csak rosszabbodott a helyzet!

Itt a helyed, ha:

  • a 4. negyedévben lépted át a mentes határt, főállású vagy, és göngyölíteni kell a jövedelmet, a pontos járulékalap kiszámításához;
  • Ellenőrizni akarod, hogy jól paraméterezték-e segéd programokban a jogviszonyt, szünetelést, kieső időszakokat;
  • Önállóan szeretnéd intézni a bevallásod javítását, mert esetleg  hibázhattál, és tudni szeretnéd, hogyan lehet ezt a legegyszerűbben megoldani!

Ha meg szeretnéd érteni, hogy mit, miért, hogyan kell csinálni, mert átlépted a bűvös mentes határt, ÉS szeretnéd megkapni a segéd táblázatot, amit igyekeztem aktualizálni az évfolyamán, finomítani, hogy lehetőség szerint jó adatokat adjon, akkor várlak a workshopon!

A workshopon NEM készül felvétel, tehát ha nem tudsz jelen lenni, akkor kérj egyéni, 30 perces konzultációt!

Ezekről lesz szó a workshopon!  A kis előadás és gyakorlat után, még maradt kérdésed lehetőséged lesz feltenni!

 

Ha érdekel, hogyan tudok segíteni, most 2024. január elején, akkor a gombra kattintva kérd email-ben a lehetőségek listáját!

 

 

 

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

Törvényi változások, adó optimalizálás...

Mivel foglalkozik az adótanácsadó?

Az adótanácsadó is követi a törvényi változásokat, az ügyintézések módosulását, tud tanácsot adni, az adó optimalizálás sem áll messze tőlünk, és még nagyon sok mindenben tudunk segíteni. 😉