Nyugdíj…

  • úgyse leszek nyugdíjas, nem érem meg,
  • örülök, hogy élek, persze, még ezt a keveset is tegyem félre a semmire,
  • majd megint elveszik, mint évekkel ezelőtt, és nem látok abból a kevésből se semmit,
  • nincs szja köteles bevételem, és csak abból lehet igénybe venni az szja kedvezményt,
  • inkább utazom, élek a kevéske pénzemből.

Ilyen, és ehhez hasonló érveket hallok mindig, amikor megkérdezem az ügyfelet, hogy gondolt-e a nyugdíjas éveire. Vannak, akik belátják, hogy kell(ene) valami, és valaki meg mereven elzárkózik, mindig van más, amire épp aktuálisan költeni szeretne.

nyugdíjbiztosítás 1

A nyár végén több cikket írtam a nyugdíjbiztosítás előnyeiről, és összehasonlítottam a nyugdíjbiztosítás és az önkéntes nyugdíjpénztár előnyeit, hátrányait. Ezekre a cikkek hatására jelentkeztek nálam ügyfelek, de sajnos nem tudtunk biztosítást kötni, többnyire azért, mert épp nem állt megfelelő összeg rendelkezésre. Ezt csak úgy lehet orvosolni, hogy apránként gyűjti az ember, és amikor egyösszegben be tudja fizetni az induló összeget, akkor köt egy szerződést. Természetesen van, ahol havonta is lehet gyűjtögetni, például a legtöbb önkéntes nyugdíjpénztárnál, de van nyugdíjbiztosításnál is ilyenre lehetőség, nálunk, ahol én is üzletkötő vagyok, éves díjban lehet szerződni.

 

Fontos, hogy KATA adóalanyoknak is lehetőség van nyugdíjBIZTOSÍTÁS-t kötni, mert ebben az esetben a szerződő lehet más, mint a biztosított, kedvezményezett.

Forduljon hozzám bizalommal, a GRAWE üzletkötőjeként online, vagy személyesen, Gödöllőn adok tájékoztatást.