VISSZADO nyomtatvány

Kinek lehet fontos a nyomtatvány beadása 2021. december 31-ig?

Eddig azt írtam, hogy ne csinálj magadnak, könyvelődnek, adótanácsadódnak dupla munkát. Most is ezt mondom, viszont azt is mondtam, hogy ha lesz újabb információm, hogy esetleg miért add be mégis, akkor írok.

Van adótartozásod? Ha igen, akkor figyelj!

Ha 2022. február 15-ig megkapod a visszatérítést, akkor nem vizsgálja a NAV az adótartozás tényét, nincs visszatartási joga!

A pénzt megkapod, és az SZJA-ban rendezed, hogy mi jár, és mi nem, ha úgy kaptad meg, hogy nem járt volna, akkor visszafizeted az államnak a jogtalaul megkapott összeget, erről írok napok, hetek óta.

 

Ha viszont nem kéred, és kiderül, hogy tartozás van az adófolyószámládon, akkor a NAV visszatartási jogot érvényesít, azaz a tartozásodat kiegyenlíti a neked járó összegből, és ha még marad, azt utalja csak ki. Ez az eljárás most is így van, bevallásnál nem fizetik ki a visszajáró összeget, ha adótartozásod van.

Más kérdés, hogy szerintem még mindig jobb, ha így visszatartják a pénzedet, és csökken a tartozásod, mint hogy megkapod február közepéig, elköltenéd, és az adófolyószámlán lévő tartozás még mindig ott figyel majd.

 

A napokban beszélgettem egy ügyfelemmel, és végig gondoltuk ezt a történetet. Tartozása van a NAV felé, tudjuk, ezért nem kérjük ki a visszatérítést, hanem bevállalja, hogy amikor megcsinálom a bevallását, akkor nem kapja meg a pénzt, és csökken a NAV-val szembeni tartozása.

 

Érdemes figyelned a NAV-os adófolyószámládat! Nem tudod, hogyan és hol találod? Akkor erre is lesz egy ajánlatom hamarosan! 🙂

 

DÖNTSD EL

2021. december 31-ig...

….hogy beadod a nyomtatványt, vagy sem!

Ha nem adod be, és automatikusan megkapod a visszatérítést, NE KÖLTSD EL, amíg NEM CSINÁLTAD MEG A BEVALLÁST, nehogy kellemetlen legyen, ha mégis vissza kell fizetni.

Jelenleg azt kommunikálják, hogy nem leszel hátrányos helyzetben, ha nem adod be a nyomtatványt, maximum annyi, hogy picit később kapod meg a pénzt, de -szerintem- akkor már legalább biztos lehetsz benne, hogy jól lett elszámolva az éves adód!

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

Törvényi változások, adó optimalizálás...

Mivel foglalkozik az adótanácsadó?

Az adótanácsadó is követi a törvényi változásokat, az ügyintézések módosulását, tud tanácsot adni, az adó optimalizálás sem áll messze tőlünk, és még nagyon sok mindenben tudunk segíteni. 😉