Alanyi adómentes vállalkozó…

.... kell-e ÁFA bevallást készítenem?

Rövid válasz: igen

Hosszú válasz: sok mindentől függ, ajánlott könyvelővel egyeztetni.

 

Alanyi adómentes adózóként mikor vagy ÁFA bevallásra kötelezett?

Ha külföldre végzel vagy veszel igénybe szolgáltatást, illetve értékesítesz vagy veszel terméket ÁFA bevallást kell készítened, de csak akkor, ha adóalanynak, azaz vállalkozásnak teljesítesz, magánszemély felé történt tevékenység végzés nem számít ilyenkor. 

Ha te végzel szolgáltatást, akkor nettó összegben számlázol, neked itthon csak bevallást kell készítened, de fizetési kötelezettséged nem neked lesz, hanem a partnernek, aki igénybevette szolgáltatásodat. Számláznod is másként kell ebben az esetben!

Sokan nem tudják, hogy ha pl. Facebook vagy Google hirdetést veszel igénybe cégként, akkor ÁFA bevallást kell készíteni, és a magyar törvények szerint az ÁFA-t is meg kell itthon fizetned.

Ez az a terület, amikor azt mondom, kifejezetten ajánlott könyvelőt felkeresni, és nem csak erre a feladatra felkérni, hanem a teljes könyvelést rá bízni!

 

Nos? Érdekelnek a témák? Akkor nincs más teendőd egyelőre, mint hogy regisztrálj a gombra kattintva, és ez után folyamatosan kapod az információkat! 🙂

 

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

Törvényi változások, adó optimalizálás...

Mivel foglalkozik az adótanácsadó?

Az adótanácsadó is követi a törvényi változásokat, az ügyintézések módosulását, tud tanácsot adni, az adó optimalizálás sem áll messze tőlünk, és még nagyon sok mindenben tudunk segíteni. 😉