2023 adóbevallás…

...1+1% felajánlása

A személyi jövedelemadó bevallás ÉS az 1%-ok felajánlásának is a határideje: 2024. május 21. kedd.
FONTOS, hogy az 1%-ok tekintetében ez a határidő jogvesztő, azaz ha május 22-én 00:01 perckor adod be, akkor már el fogják utasítani a felajánlást, tedd meg előtte.
Ha szükséged van segítségre, MEGNYÍLT  a jelentkezési lehetőség a 2023. adóév SZJA bevallás elkészítésére! 🙂
Adójóváírás

 A civil társaságoknak, nonprofit szervezeteknek, valamint az egyházaknak tudunk felajánlani 1-1%-ot az éves személyi jövedelemadónkból, amennyiben még marad, ha minden kedvezményt igénybevettünk.

Miért érdemes felajánlani a 1%-ot?

Az adófelajánlás lehetősége egy olyan eszköz, amely segítségével közvetlenül támogathatjuk azokat a civil társaságokat és nonprofit szervezeteket, amelyek számunkra fontosak és a céljaikat osztjuk.

Kiknek ajánlható fel a 1%?

Lehetőség van számos különböző profilú szervezet támogatására az adófizetők által. Választhatunk

  • egészségügyi,
  • oktatási,
  • kulturális,
  • szociális,
  • környezetvédelmi vagy
  • egyéb célokat szolgáló szervezetek közül.

Az 1%-ot a személyi jövedelemadó bevallásánál lehet felajánlani. Az adófizetőnek csak ki kell tölteni az adóbevallásában található “1%-os kiegészítő lapot” és meg kell jelölnie a kívánt szervezetet. A bevallás véglegesítésekor az adott szervezet részére járó összeg automatikusan át lesz utalva az adóhivatal által.

Fontos, hogy az adófizetők csak azon szervezeteknek ajánlják fel az 1%-ot, amelyek rendelkeznek érvényes adószámmal és jogosultak az adományok fogadására. Mielőtt felajánlanád az 1%-ot egy szervezetnek, mindenképpen ellenőrizd a szervezet hivatalos adatbázisban történő regisztrációját és jogosultságát.

Amennyiben az előző évben már felajánlottál az egyik egyháznak, és idén ismét annak az egyháznak akarsz felajánlani, akkor nincs teendőd, nem kell újra kitölteni, viszont akár törölheted is a felajánlást. Érdekesség, hogy egyháznak akkor is tudsz felajánlani összeget, amennyiben a kedvezményekkel elfogyott a felajánlható SZJA-d, akkor is kap az általad megjelölt egyház támogatást!

 

Évek óta nincs összefüggésben az SZJA adó bevallás és 1%-os nyilatkozat beadása, azaz nyugodtan beadhatod a bevallásodat most és gondolkozhatsz kinek add az 1%-ot, csak a határidőre nagyon figyelj!!!

Ha egyszerre adod be a bevallást és az 1% nyilatkozatot, akkor nem fogod elfelejteni! 

 

SZJA segítség - hírlevél sorozat

Ezekben a levelekben arról fogsz olvasni, hogy milyen buktatók lehetnek egy-egy bevallásnál, és lehet téged is érintene a téma, de például nem is tudsz róla.

A kedvezmények szerteágazóak, aki nem ezzel foglalkozik nap, mint nap, annak ezek kínaiak, és nehezen követhetőek, ezért gondoltam, hogy indítok általános tájékoztatót a témában, ahol lehet rájösz, hogy téged is érint adott kedvezmény, és tudsz intézkedni.

1-2 naponta fogsz találni egy-egy levelet az email-eid között a témával kapcsolatban. Lehet már olvastad adott témát a blogcikkeknél, vagy érdekelt volna, de lemaradtál róla, nincs semmi gond, megtalálod majd a leveleid között! Sőt, ha tagja vagy a Zsuzsa adótanodája facebook csoportnak, akkor kérdezhetsz is, és ha olyan a kérdés, akkor lehet felhasználom a folyamatosan bővülő hírlevél sorozatban válaszadásra. 

A sorozatra fel tudsz iratkozni a gombra kattintva, és folyamatosan mennek a levelek az email fiókodba!

Szeretnék segíteni, utat mutatni Neked is, hogy ha van valami jó vállalkozási ötleted, akkor ne félj megvalósítani!

Van ötleted? Valósítsd meg!

Anyasági ellátásban részesülsz, szeretnéd kipróbálni milyen vállalkozni? Valósítsd meg!

Ha vállalkozás indításkor vagy már egyéni vállalkozóként elakadásod van, akkor állok rendelkezésedre! 20-30-60 perces konzultációk közül tudsz válogatni!

 

Ha nem akarsz lemaradni a friss blog cikkekről, akkor KATTINTS IDE, és iratkozz fel a heti hírlevélre, ahol hetente 1-2x kapsz értesítést a friss írásokról, így nem maradsz le esetleg neked fontos információkról!

KONZULTÁCIÓ

Ha segítségre van szükséged, engem is kereshetsz, konzultációt a gombra kattintva tudsz megrendelni, 20-30-60 perces konzultációk közül válogathatsz!

A rendelés után tudsz időpontot foglalni, jelenleg hétfői és csütörtöki napokra tudsz keresni neked megfelelő időt.

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

Törvényi változások, adó optimalizálás...

Mivel foglalkozik az adótanácsadó?

Az adótanácsadó is követi a törvényi változásokat, az ügyintézések módosulását, tud tanácsot adni, az adó optimalizálás sem áll messze tőlünk, és még nagyon sok mindenben tudunk segíteni. 😉