Idéntől nem március a határidő…

....hanem 2024. április 15.

Idén sokan várták a gépjárműadóról az előírást, határozatokat március elején, de nem kaptuk meg!
Ennek az az oka, hogy idéntől a NAV április 15-ig várja ennek az összegnek a beérkezését, ráadásul az egész évest, tehát egyösszegben.
ingatlan eladás
A héten elkezdte ontani a NAV a határozatokat… egy baj van csak, hogy akinek van meghatalmazottja, annak az ügyfélkapujára! Nem tudod elképzelni, mennyire “örülünk” ennek a levél áradatnak, és teljes idegben vagyunk, mit nem fogunk észrevenni, ami fontos lenne a munkánkhoz. Évek óta nem tudjuk, hogy az algoritmus, vagy a nem-tudom-mi, miért a mi fiókunkat “áldja meg”, a nem nekünk szóló, tehát nem a vállalkozással kapcsolatos levelekkel.
Jelenleg a könyvelők próbálják úgy “mellékekesen” letölteni, elküldeni ügyfelének. Rám is ez vár, jövő héten valahogy megoldom… DE leírom, hogyan tudod megtalálni, és nem a könyvelődet keresni elősre, ha egyéni vállalkozó vagy, vagy magánszemély vagy, de valakinek adtál meghatalmazást, vagy csak szimplán nem találod.
  1. Az ugyfelportal.nav.gov.hu oldalra lépj be az ügyfélkapus felhasználóneveddel, jelszavaddal.
  2. Bal oldalon vagy ha telefonon nézed, akkor a menüben keresd meg a “Dokumentumok” -at, és nyisd meg.
  3. Doumentum küldés irányánál állítsd be, hogy “minden irány”, és ezután a gombra kattintva kérdezd le a beállított idő intervallumban be- illetve kiküldött dokumentumok listáját.
… és elvileg itt találhatod meg az I. fokú határozatotelvileg. Van olyan ügyfelem, akinél látom, látjuk, és van akinél nem látjuk, még nem jöttem rá, hogy ez miért van.
(Egyébként bármilyen dokumentumot le lehet így kérdezni az ügyfélportálon.)
Ha így nem találod meg, akkor két lehetőséged van:
  • ha van könyvelőd, akkor megkérdezed, hogy ő megkapta-e (valószínűleg igen, csak épp kapkodja ő is a fejét)
  • TEL kód birtokában felhívod a NAV-ot.
És már megint ez a bűvös TEL kód. 😊Nekem ez a mániám, és nem véletlenül, nagyon megkönnyíti az életünket! Erről vasárnap este hozok cikket, és ha még nem kértél a NAV-tól ilyen kódot, akkor egy útmutatás alapján meg fogod tudni csinálni! 🙂

Szeretnék segíteni, utat mutatni Neked is, hogy ha van valami jó vállalkozási ötleted, akkor ne félj megvalósítani!

Van ötleted? Valósítsd meg!

Anyasági ellátásban részesülsz, szeretnéd kipróbálni milyen vállalkozni? Valósítsd meg!

Ha vállalkozás indításkor vagy már egyéni vállalkozóként elakadásod van, akkor állok rendelkezésedre! 20-30-60 perces konzultációk közül tudsz válogatni!

 

Ha nem akarsz lemaradni a friss blog cikkekről, akkor KATTINTS IDE, és iratkozz fel a heti hírlevélre, ahol hetente 1-2x kapsz értesítést a friss írásokról, így nem maradsz le esetleg neked fontos információkról!

KONZULTÁCIÓ

Ha segítségre van szükséged, engem is kereshetsz, konzultációt a gombra kattintva tudsz megrendelni, 20-30-60 perces konzultációk közül válogathatsz!

A rendelés után tudsz időpontot foglalni, jelenleg hétfői és csütörtöki napokra tudsz keresni neked megfelelő időt.

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

Törvényi változások, adó optimalizálás...

Mivel foglalkozik az adótanácsadó?

Az adótanácsadó is követi a törvényi változásokat, az ügyintézések módosulását, tud tanácsot adni, az adó optimalizálás sem áll messze tőlünk, és még nagyon sok mindenben tudunk segíteni. 😉