HELYREIGAZÍTÁS!!!!!

A 2020.06.24-én írt cikkemben azt írtam, hogy MEGSZŰNIK a 45 napos passzív ellátási jogosultság az egészségügyi szolgáltatási járulékra. Pár napja volt kolléganőm felhívott, hogy nem jól tudom, nézzek utána, megtörtént!

Tehát A 45 NAPOS passzív ellátási jogosultság NEM szűnik meg!

Egészségügyi Társadalombiztosítás

Az eredeti terv az volt, amit írtam, előadásokon – szakemberektől – is ez hangzott el szinte az utolsó napokig, médiában is olvasható volt (igen, tudom, nem a média a jogforrás).

A nyilvántartással kapcsolatos kérdésekkel a NEAK (volt OEP) ügyfélszolgálatait kell felkeresni, a kötelezettség teljesítése továbbra is NAV hatáskör, tehát a fizetéssel kapcsolatosan a NAV ügyfélszolgálatokon adnak felvilágosítást, amennyiben az adózó az adófolyószámláján szereplő összegekkel nem ért egyet.

Felhívom mindenki figyelmét, aki már fizeti az egészségügyi járulékot, hogy a júniusi kötelezettséget (2020.07.12-ig), azaz a 7.710.- forintot a megszokott számlaszámra kell utalni, illetve még jó a “régi” csekk, de a következő kötelezettséget már másik számlaszámra kell utalni!

FONTOS! Minden változásról a NAV értesíti ügyfeleit, akinek van ügyfélkapus regisztrációja, tárhelyére kapja a levelet!

Köszönöm volt kollégáim segítségét, és hogy figyelemmel kísérik jelenlegi munkámat! 🙂

Ezúton is köszönöm, ha a változásokra, esetleges módosításokra felhívják a figyelmem! Továbbra is várom az érdeklődőket Facebook csoportomba, nagy segítség számomra, ha aktuális problémák kerülnek felszínre és többen tudják olvasni a megoldásokat!

A várható rengeteg változásra tekintettel – magánszemélyeknek, vállalkozóknak – ügyfélbarát szolgáltatási csomagot alakítok ki, melyről hamarosan hírt adok! 😀