Közeledik egy fontos dátum….

... van biztosítási jogviszonyod?

Ha idén végeztél, vagy a gyermeked végzett a nyáron középsuliban, OKJ képzésen, egyetemen, és van

– újabb tanulói jogviszonyod, vagy

– munkaviszonyod, vagy

– vállalkozó lettél, akkor nincs teendőd, téged nem érint az október 31-ei dátum.

Ha nincs semmi jogviszonyod....

.. akkor még 45 napig (december 15-ig) passzív jogon lehet igénybevenni az egészségügyi szolgáltatást, ha ezalatt elhelyezkedel, akkor nincs teendőd.

Ha ez nem sikerül, akkor ha van ügyfélkapus regisztrációd, akkor oda kapsz értesítést, ha nincs, akkor postai úton fog értesíteni a NAV, hogy előírták neked a kötelezettséget december közepétől, és január 12-ig kell először fizetned.

FONTOS!!! A diákigazolványok érvényességét meghosszabbították, DE a tanulói jogviszonyod vége, az most van, október 31-én, itt nincs hosszabbítás, tehát december közepétől fizetni kell a kötelezettséget, ha nincs biztosítási jogviszonyod!

Ha vállalkozás indításán gondolkozol, akkor bátran keress a lenti gomb kattintva!

 

NINCS TEENDŐD

2021. december 15-ig

utána is csak akkor, ha legkésőbb 2022. január elejéig nem kapsz semmilyen értesítést a fizetési kötelezettségedről. Ekkor a NEAK ügyfélszolgálatát kell felkeresni, a NAV -hoz csak fizeted az összeget, a nyilvántartás a NEAK-nál van.

A NEAK és NAV rendszere elvileg kezeli, hogy kell-e neked fizetni, gyakorlatilag jó ha figyelsz!

2021. január 1-től ha fél évig nem fizeted a kötelezettséget, akkor az ellátást kifizettetik veled, és ha utólag rendezed a NAV felé a kötelezettséget akkor is ki kell fizetned az ellátást!

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

Törvényi változások, adó optimalizálás...

Mivel foglalkozik az adótanácsadó?

Az adótanácsadó is követi a törvényi változásokat, az ügyintézések módosulását, tud tanácsot adni, az adó optimalizálás sem áll messze tőlünk, és még nagyon sok mindenben tudunk segíteni. 😉