Múlt heti poszt íráskor jutott eszembe, hogy a bemutatkozás elmaradt, mikor elkezdtem a blogolást, most pótlok.

Zsoldosné Egry Zsuzsa vagyok, és pontosan 4 hónapja indítottam egyéni vállalkozásomat.

Középiskola, főiskola, család

Középiskolát Budapesten a Hámán Kató Közgazdasági Szakközépiskolában végeztem informatikai érettségit kaptam, egy kis számvitellel fűszerezve. Azt hittem a könyvelő szakma az álmom, aztán rájöttem, hogy a pénzügy sokkal jobban érdekel.

Nagyon fiatalon férjhez mentem, alkalmazottként kerestem helyemet, közben jöttek a gyerekek (2 fiunk és 1 lányunk van), mindhárom már felnőtt. Folyamatosan kerestem mit tanulhatnék, mivel képezzem magam, hogy majd azzal foglalkozzak, mikor megnőttek a gyerekek.

Család – tanulás – munka körforgás volt kb. 15 évig. Ezalatt az idő alatt másodszorra is elvégeztem a mérlegképes tanfolyamot, mert az első tanfolyam utolsó vizsgájánál megfutamodtam, nem mentem el az utolsó vizsgára. Volt egy mélypont, kb 15 éve, amikor nekiálltam, és 13 évig megállás nélkül tanultam.

Az első mérlegképes meghátrálásom után kiderült, hogy csak diplomával lehetek mérlegképes könyvelő. Ezért 35 évesen beiratkoztam a gyöngyösi Károly Róbert főiskolára, távoktatásban tanultam, 6 év alatt végeztem el, közgazdász lettem. Amikor végeztem, megkeresett egy ismerősöm, hogy a lakóhelyemen a NAV ügyfélszolgálatára keresnek ügyintézőt. Érdekelt. Kemény évek következtek, de szinte minden percét élveztem, szerettem embereknek segíteni az ügyfélszolgálaton.

Munka, OKJ tanfolyamok

Ahogy befejeztem a főiskolát, és elhelyezkedtem, jött a mérlegképes tanfolyam a Könyvelő Kamaránál. Majd ahogy azt befejeztem rögtön mentem adótanácsadó tanfolyamra, a NAV szervezésében, tanulmányi szerződéssel. Annyira belejöttem a tanulásba, hogy még egy fokkal feljebb léptem, és az okleveles adószakértő tanfolyamot is abszolváltam.

Volt még egy próbálkozásom, kedvenc területem, a jövedelemadó, a szakértő tanfolyamot is elvégeztem, de, úgy éreztem itt a vége, elég volt, ezért nem mentem el vizsgázni.

A legutolsó tanfolyam is szorosan kötődik az szja-hoz, bér és tb ügyintéző. Nagyon féltem, azt mondtam, elmegyek, meghallgatom az előadásokat, de nem vizsgázok, tanárom észhez térített, tehát meg van a vizsgám. 🙂 😉

A tanfolyamokat végig a NAV-os munka mellett végeztem el, és éreztem, hogy többet szeretnék, viszont az adó, pénzügy nagyon szívemhez közel áll, így a vállalkozásomat az adó és pénzügyi tanácsadásra építem!

Ősszel az adó és a pénzügyi tanácsadásaim nagyon össze fognak fonódni.

“Jajj, erről aztán ne is beszéljünk!” Mondják először sokan.
Nem csak beszélek róla, segítek, hiszen ezek pénzügyek. Hitelesen ki tud többet ezekről a dolgokról egy könyvelőnél, egy pénzügyi szakembernél?

Amennyiben Ön is úgy gondolja, hogy az ÖNGONDOSKODÁS ma már nem csak LEHETŐSÉG, hanem SZÜKSÉG, és szeretne többet megtudni a lehetőségeiről, segítek!

Csatlakozz TE is FB csoportunkhoz!

+ ajándék

Az  FB csoportom tagjainak plusz ajándékokkal is kedveskedem!

Légy részese Te is, csatlakozz hozzánk!

A közösség ereje

Használd ki TE is a közösség erejét! Csatlakozz az adotanoda.hu csoportjához!

Zsoldos Zsuzsa

A Facebook csoportban közelebbről is megismerhetsz!

Adotanoda.hu Facebook csoportja

Mintegy 9 évig dolgoztam a NAV ügyfélszolgálatán adótanácsadóként, okleveles adószakértőként.

Nap, mint nap találkoztam az adózok problémáival, ezért létrehoztam

ezt az oldalt, ahol akár megmutatom

lépésről – lépésre

videókkal és

pdf leírással

a megoldást.