Szemfüles kollégák, és akik sűrűn nézik a NAV honlapját, felhívták a figyelmemet tegnap, hogy a 2117-es Átvezetési és kiutalási kérelem nyomtatvány is felkerült az ONYA (Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás) felületére.

Ma reggel megnéztem, leírom, hol található meg, mert én kerestem, és ha nem tudom, hogy van, tuti nem kerestem volna tovább.

Ügyfélkapus regisztrációs adatokkal való belépés után én alapból az új nyomtatványok között a Kérelmeknél kerestem volna, ti ne ott keressétek, hanem a Bevallások menüben.

Az adatlap kiválasztása után a kezdő képernyőn az alapadataink láthatóak, ami nagyon jó, de nem elég! Az eszja felületen már megtanult módon az “ÖSSZES MEZŐ” gombra kattintva megtalálható a lényeg, ki lehet tölteni mit, hová szeretnénk vezettetni, illetve kiutaltani magunknak!

Tulajdonképpen ugyanúgy működik mint az eszja felület, aki azt nem szereti, szerette a mozaikos kitöltése miatt, ezt sem fogja nagyon kedvelni, viszont muszáj lesz megszokni! Az ONYA felületnek előnye, hogy nem kell az ANYK keretprogram, hátránya, akik sokat használták pl. könyvelők, az ANYK-t nem látjuk át, mit, hol kell kitölteni. Mi tudjuk, hogy az adatlapon konkrétan mit, hol kell megtalálni, kitölteni, mert konkrétan a keretprogramban a majd kinyomtatandó nyomtatványt látjuk, láttuk, itt nekünk is keresgélni kell.

 

FRISSÍTÉS: a nyomtatványnak  más a neve 2022-ben, erről EBBEN A CIKKBEN találhat információt.

Átalányadózáshoz könyvelőt keresel?

Segítség Átalányadózóknak!

Átalányadózás könyvelés

Átalányadózásban is segítségedre leszek könyelőként, adótanácsadóként, okleveles adószakértőként!