Az ügyfélkapu regisztrálása és aktiválása után alap esetben 2 évig érvényes a jelszó! 

ügyfélkapu jelszó vált.

ügyfélkapu jelszó módosítás

(A képre kattintva a jelszó módosító oldalra jut. Itt be kell jelentkeznie a felhasználónevével és jelszavával, ezután a mellékelt képernyő kép jelenik meg.)

30 nappal az érvényesség lejárata előtt a rendszer a megadott e-mail címre küld egy emlékeztetőt, ebben van egy link, arra kattintva módosítható a jelszó.

Ha elfelejti, akkor a lejárat után még 60 napig lehet új kódot kérni a weboldalon a “Nem tudok belépni” linkre kell kattintani.

Ha ezt is elmulasztotta, akkor már csak a Kormányablakban, vagy NAV ügyfélszolgálaton tudnak segíteni a helyreállításban.

Fontos tudni, ha nem használja az ügyfélkaput, elfelejtette a jelszavát és/vagy lejárt a 2 év, akkor is a rendszer úgy érzékeli, hogy van regisztráció, ezért minden hivatalos levelet az ügyfélkapu tárhelyére küldenek.

Az ügyfélkapus regisztráció nagyon fontos akkor is, ha például külföldön dolgozik, tanul. Internetes eléréssel szinte mindent, vagy legalábbis nagyon sok mindent meg lehet oldani, különösebb fejfájás, idegeskedés nélkül!

Ügyfélkapus regisztrációját megszüntetheti, de nem ajánlott, nem lehet tudni mikor lesz szüksége sürgősen hivatalos ügyintézéséhez.

Fontos információk összefoglalója a heti hírlevél, melyre ITT tud feliratkozni! 🙂