2021. január 12-ig kell megfizetni az egészségügyi szolgáltatási járulékot a 2020. decemberi hónapra!

Ha egész hónapban fizetésre kötelezett, akkor 7.710.-Ft-ot kell utalni a 10032000-06055826 bankszámlaszámra, és ne feledje az adóazonosító jelét, vagy egyéni vállalkozói adószámát a közleményben feltüntetni!

Ha decemberben csak napokra kötelezett fizetni a járulékot, akkor a napi összeg decemberre 257.-Ft.

Időarányos összeget kell fizetniük például azoknak a diákoknak, akik 2020. nyarán fejezték be tanulmányaikat, októberig élt a nappali tagozatos jogviszonyuk, és december 15-ig nem helyezkedtek el munkaviszonyba, vagy nincs más biztosítási jogviszonyuk, ebben az esetben 2020. december 16-tól kell fizetniük.

A végzett diákoknak nem kell bejelentkezniük külön papíralapon, remélhetőleg már megkapták a NAV-tól a levelet (postán, vagy ügyfélkapus tárhelyre), hogy kötelezettek a fizetésre. Ha nem kaptak levelet, és tudják, hogy fizetni kell, kezdjék el fizetni, ettől még nem lesznek biztosítottak, de remélhetőleg hamarosan a NAV és NEAK (volt OEP) rendszere egyezni fog, és nem lesz fennakadás.

A januári kötelezettséget először 2021. február 12-ig kell fizetni, a havi összeg 2021-ben, 8.000.-Ft, és a napi összeg 270.-Ft. Napi összeget csak akkor kell számolni, ha nem egész hónapra van fizetési kötelezettség! Ha egész hónapra van, akkor nem kell nézni a napok számát, akkor a havi összeg a fizetendő!

 

FONTOS MEGJEGYEZNI, hogy a járulékokat, (és a KATA adót is) MINDIG UTÓLAG, az aktuális hónapot követő hó 12-ig fizetjük!

Átalányadózáshoz könyvelőt keresel?

Segítség Átalányadózóknak!

Átalányadózás könyvelés

Átalányadózásban is segítségedre leszek könyelőként, adótanácsadóként, okleveles adószakértőként!