Pénzügyi tudatosság….

... kiráz ettől a hideg is?

Adó-pénzügy-tudatosság, ezek nagyon összefüggnek, és akár akarod, akár nem, nap mint nap találkozol ezzel.

Járjuk körbe kicsit a témát!

Szakmai körökben egyre többször szóba kerül, hogy hiányzik a tudatosság belőlünk, illetve ügyfeleinkből, és megyünk az árral, amerre sodor, lesz-ami-lesz lendülettel.

Biztosan így kell ezt csinálni? Vannak vállalkozók, akik totál nincsenek tisztában a bevételükkel, kiadásaikkal, profitjukkal, tudják (jó esetben), hogy mennyi van a bankszámlájukon, oszt mindent bele. Sokan vannak, vagyunk (néha engem is elkap a flow) így! Van pénz, költsük el, mert pl. ki tudja, holnap adott dolog mennyibe fog kerülni.

Aztán jön a hónap vége, ami nagyon tud fájni!

Aztán, hogy nem tudsz valamit megvenni, mert NINCS rá pénzed!

Aztán, hogy már a vállalkozásod is veszélyben van. Dolgozol, szinte belehalsz, de mégsincs pénz már, amit el tudnál költeni.

Aztán, ne adj isten, beüt a betegség, és fizetni kell az egészségügyi ellátásért privátban, mert hiába fizettél be egy vagon pénzt a közösbe, hónapokat, éveket kell várnod, hogy legalább bejuss az orvoshoz, és akkor még nem vizsgált ki, nem küldött további vizsgálatra.

Erre pont 2 hete volt családomban példa, hogy kerestem bőrgyógyászati SZTK rendelésre szimpla időpontot, kaptam is volna december közepére. Van egészségpénztár tagságom, így körülnéztem magánklinika területen is, 1, azaz egy hétre találtam Budapesten nekünk megfelelő időpontot, nekünk megfelelő árért. Amikor bementünk a rendelőbe, kis hijján elájultam a doktornő vidám, közvetlen hozzáállásától, profizmusától. Családtagom fel volt készülve, hogy most csak megbeszéljük a teendőket, aztán maaaaaajd visszajövünk. Nem. Kb.10 percig voltunk a rendelőben, ezalatt 3 bőr kinövést lézerrel leszedett, lekezelt a doktornő, és hazamehettünk. Kijöttem, és még mindig hatása alatt vagyok, hogy 10 perc, 41.000.-Ft-ért, DE pozitív szájízzel a klinikával szemben. Viszont a véleményem meg van arról, hogy ezt MIÉRT nem lehet az állami rendelőben elintézni, mikor fizetünk egy vagyont. Sajnos ezen nem tudok változtatni, így gyűjtöm az egészségpénztárra a pénzt, hogy abból megoldjam az ilyen dolgokat.

Aztán, eljön a nyugdíj – tudom, nem érjük meg-, de ha mégis, akkor az állami nyugdíjból lehet éhenhalunk. 😐

Ismerem az ellenérveket, hogy MIÉRT nem tesz félre az ember, örül, hogy él, hogy napról napra meg tud élni! Igen, tudom, hogy sajnos van ilyen élethelyzet is. De azt is tudom, hogy sokan megtehetnék, mégsem teszik meg az előtakarékoskodást! MIÉRT?

… és sorolhatnám tovább, mire kellene gondolnunk, de te is tudod magadtól, pl.: gyermek iskoláztatása, önálló életbe való elindítása, lakásbiztosítás, stb…

 

A Megvalósító mentorprorgramban 2 előadást is meghallgathatsz (élőben 2023. október 24-én és 31-én, majd felvételről) a pénzügyi gondolkodást segítjük, és egy 30 perces személyes konzultációra is jogosult vagy Magyari Ildikó pénzügyi coach-csal.

KONZULTÁCIÓ

Amennyiben pénzügyi elakadásod van, illetve pénzügyi coachra van szükséged, keress bennünket (Magyari Ildikót és engem) a tudatossagp@gmail.com email címen, írd meg miben segíthetünk, és továbbiakról egyeztetünk!

 

 

 

 

Ha adózással, vállalkozás indítással, könyveléssel kapcsolatban van szükséged segítségre, engem is kereshetsz, konzultációt a gombra kattintva tudsz megrendelni, 20-30-60 perces konzultációk közül válogathatsz!

A rendelés után tudsz időpontot foglalni, jelenleg hétfői és csütörtöki napokra tudsz keresni neked megfelelő időt.

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

Törvényi változások, adó optimalizálás...

Mivel foglalkozik az adótanácsadó?

Az adótanácsadó is követi a törvényi változásokat, az ügyintézések módosulását, tud tanácsot adni, az adó optimalizálás sem áll messze tőlünk, és még nagyon sok mindenben tudunk segíteni. 😉