2023 adóbevallás…

....egyedül nem megy és segítség kell?

Többen megkerestek már idén a tavalyi ügyfelek közül, hogy idén is elkészítem-e a bevallásukat?
Igen, MEGNYÍLT  a jelentkezési lehetőség a 2023. adóév SZJA bevallás elkészítésére! 🙂
ingatlan eladás
2024. március közepétől elérhetőek a NAV által elkészített bevallás segédlet, azaz a TERVEZET. Évek óta készülnek ez a tervezetek, amelyben azokról az adatokról ad információt a NAV, melyekről tudomása van a kifizető helyek illetve munkáltatók által szolgáltatott adatszolgáltatások alapján.
Nagy tévedés, hogy ez már a bevallás. Nem győzzük, győzöm hangsúlyozni, hogy ez CSAK egy tervezet, ezt LE KELL ELLENŐRIZNI, mert bizony sokszor találunk benne nem valós adatokat, illetve ugye más igazolás van nálad, és más a NAV-nál, ezeket egyeztetni kell!
Sokan úgy gondolják, hogy pl.
  • kapásból megkapják a családi adókedvezményt, de ez nem így van, mert ha benne is van a tervezetben, hogy jár vissza pénz, akkor is meg kell adni, hogy postán vagy bankszámlára kéred, illetve
  • sokszor nincs is benne a kedvezmény, vagy nem helyesen, mert a hivatal nem tudhatja, hogyan szeretnétek megosztani a kedvezmény(eke)t… 
és még sorolhatnám mikre kell figyelni.
Tehát a tervezetet ELLENŐRIZD LE!
Ha nem értesz hozzá, két lehetőséged van.
  1. Március 15-e után meglátogatod a NAV ügyfélszolgálatát, és segítenek az ügyintézők,
  2. felkeresel könyvelőt, adótanácsadót, szakértőt – pl. engem -, és elkészítteted a bevallásodat.
Ez utóbbi ugyan pénzbe kerül, de időben lehet gazdaságosabb lehet, mert
  • esetleg nem kell szabadságot kivenned a NAV-hoz való befáradáshoz,
  • esetleg többször is vissza kell menned, mert kell kiegészítés, vagy
  • nem vittél meghatalmazást a párodtól, nem jó az igazolás, stb…
Ha csak arra vagy kíváncsi, hogy jár-e vissza, akkor ajánlom a NAV ügyfélszolgálatának segítségét, feleslegesen ne fizess, vagy iratkozz fel a hírlevél sorozatomra, melyben segítek, hogy mikre kell figyelni a bevallás ellenőrzésénél (kicsit görgess lejjebb a részletekért), viszont ha biztos vagy benne, hogy
  • neked jár vissza pénz, vagy
  • nem készült tervezet, vagy
  • úgy gondolod, hogy teljeskörű segítség kell
akkor mindenképp ajánlom szolgáltatásomat!

SZJA segítség - hírlevél sorozat

Ezekben a levelekben arról fogsz olvasni, hogy milyen buktatók lehetnek egy-egy bevallásnál, és lehet téged is érintene a téma, de például nem is tudsz róla.

A kedvezmények szerteágazóak, aki nem ezzel foglalkozik nap, mint nap, annak ezek kínaiak, és nehezen követhetőek, ezért gondoltam, hogy indítok általános tájékoztatót a témában, ahol lehet rájösz, hogy téged is érint adott kedvezmény, és tudsz intézkedni.

1-2 naponta fogsz találni egy-egy levelet az email-eid között a témával kapcsolatban. Lehet már olvastad adott témát a blogcikkeknél, vagy érdekelt volna, de lemaradtál róla, nincs semmi gond, megtalálod majd a leveleid között! Sőt, ha tagja vagy a Zsuzsa adótanodája facebook csoportnak, akkor kérdezhetsz is, és ha olyan a kérdés, akkor lehet felhasználom a folyamatosan bővülő hírlevél sorozatban válaszadásra. 

A sorozatra fel tudsz iratkozni a gombra kattintva, és folyamatosan mennek a levelek az email fiókodba!

Szeretnék segíteni, utat mutatni Neked is, hogy ha van valami jó vállalkozási ötleted, akkor ne félj megvalósítani!

Van ötleted? Valósítsd meg!

Anyasági ellátásban részesülsz, szeretnéd kipróbálni milyen vállalkozni? Valósítsd meg!

Ha vállalkozás indításkor vagy már egyéni vállalkozóként elakadásod van, akkor állok rendelkezésedre! 20-30-60 perces konzultációk közül tudsz válogatni!

 

Ha nem akarsz lemaradni a friss blog cikkekről, akkor KATTINTS IDE, és iratkozz fel a heti hírlevélre, ahol hetente 1-2x kapsz értesítést a friss írásokról, így nem maradsz le esetleg neked fontos információkról!

KONZULTÁCIÓ

Ha segítségre van szükséged, engem is kereshetsz, konzultációt a gombra kattintva tudsz megrendelni, 20-30-60 perces konzultációk közül válogathatsz!

A rendelés után tudsz időpontot foglalni, jelenleg hétfői és csütörtöki napokra tudsz keresni neked megfelelő időt.

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

Törvényi változások, adó optimalizálás...

Mivel foglalkozik az adótanácsadó?

Az adótanácsadó is követi a törvényi változásokat, az ügyintézések módosulását, tud tanácsot adni, az adó optimalizálás sem áll messze tőlünk, és még nagyon sok mindenben tudunk segíteni. 😉