Önfoglalkoztató támogatást kaptál

COVID alatt?

2021-ben a veszélyhelyzetben a kis vállalkozók segítésére támogatást nyújtottak a Munkaügyi Hivatalok, egyszeri 219.000.- forintot utaltak ki kérelemre. 

Önfoglalkoztató támogatás - elszámoló papír

A feltétel az volt, hogy beszámoló papírral kell igazolni, hogy a veszélyhelyzet után 2 hónapig nem szünetelteted, szünteted meg egyéni vállalkozásodat, különben vissza kell fizetni ezt az összeget.

A COVID veszélyhelyzetnek 2022. május 31-ével vége lesz, ezért a tegnapi napon a 88. számú Magyar Közlönyben megjelent az eljárási rend! A háborús veszélyhelyzet ezt az intézkedést NEM ÉRINTI!

Felhívom minden érintett figyelmét, hogy a reneletben 1, azaz egy hónapot jelöltek meg, az eredeti 2 hónappal szemben, ezért 2022. júniusra érvényes a szünetelési és megszüntetési tilalom és 2022. július 1-8. között kell az elszámoló papírokat eljuttatni az illetékes Munkaügyi Hivatalok felé, értelemszerűen, ahonnan kaptad a támogatást!

Jelenleg ez a szabály, aztán meglátjuk, mi jön még rendeletben! 

Átalakultak az adotanoda.hu email listái

Ha még nem tetted, de kíváncsi vagy továbbra is...

… a megosztott érdekességekre, változásokra, vagy képzéseimre, vagy egyébre, akkor nézz körül a listák között. Erről írtam májusban blogcikk sorozatot, május 3-án kezdtem, és a május 14-ei cikkben már mind a 6 lista szerepel, tudsz válogatni! 🙂

 

A május 14-ei cikk eléréséért, kattints ERRE a linkre!

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

Törvényi változások, adó optimalizálás...

Mivel foglalkozik az adótanácsadó?

Az adótanácsadó is követi a törvényi változásokat, az ügyintézések módosulását, tud tanácsot adni, az adó optimalizálás sem áll messze tőlünk, és még nagyon sok mindenben tudunk segíteni. 😉