KATA-snak nem kell SZJA bevallás….

....vagy mégis?

A 2021. év nagy SZJA visszatérítés kampányban, a KATA-sokra is  gondoltak a törvényalkotók. Ebben a cikkben összefoglalom, mire figyelj, ha KATA-s vagy.

 

KATA adózó (elsősorban főállású egész évben)

Két lehetőséged volt, van a visszakéréshez.

1. időszak, 2021-ben, ha a családi pótlékot,

te kapod, akkor elvileg semmit nem kellett tenned, mert automatikusan megkaptad a visszatérítést. Elvileg. Viszont sokan nem kapták vissza, nincs semmi gond ebből, feleslegesen idegesít(ett)ed magad,

nem te kapod, akkor lehetőséged volt 2021. december 31-ig beadni a VISSZADO nyomtatványt, melyben jelezted, hogy szeretnéd megkapni idén február 15-ig a téged illető visszatérítést.

2. időszak, amikor várod idén a visszatérítést és nem kaptad meg, vagy megkaptad, és örülsz. 🙂

 

Egész évben főállású katás adózó voltál 2021-ben, és van gyereked, aki után jogosult lennél adó visszatérítésre?

1. megkaptad, mert az első körben intézkedtél. Ebben az esetben annyi a dolgod, hogy az eszja felületén megnézed, hogy minden rendben van-e, mert a tervezetben számol el a NAV februári visszatérítéssel.

Ha igen, a te döntésed, hogy rányomsz-e az “ELFOGADÁS” gombra, vagy sem. Ha egész évben főállású voltál, és csak a visszatérítés miatt kellett volna SZJA bevallás készítened, akkor az elkészült tervezet  2022. május 20-án AUTOMATIKUSAN bevallás lesz, nincs semmi teendőd.

Ez azért fontos, mert “sima” SZJA-s egyéni vállalkozónak, illetve másodállású KATA adózónak NEM lesz automatikusan bevallás a tervezete, el kell fogadni, vagy be kell adni önadózóként a bevallást.

 

2. Ha nem kérted december 31-ig ÉS a családi pótlékot sem te kapod, de jogosult lennél rá, akkor a 2153 (21SZJA) nyomtatványon tudod visszakérni. A nyomtatvány kitöltése nem nehéz, de kérhetsz segítséget könyvelőtől.

Másik lehetőség, hogy megvásárolhatod a 17 perces videót, melyben megmutatom mindkét felületen (ÁNYK vagy eszja), válaszd ki melyik tetszik, hogyan csináld. Ez a videó megtalálható az április 1-én induló TAVASZI KLUB programjában is, több hasznos ismeret mellett, ha érdekel milyen témák vannak, lesznek, kérlek látogass el a tájékoztató oldalra.

 

 

Egyedül nem megy?

Segítség kell?

Segítek!

Összeállítottam az idei évre érvényes bevallási csomagokat, melyekből tudsz válogatni, a jelenlegi árak 2022. március 31-ig történő megrendelések esetén érvényesek.

Figyelem! 2022. Áprilisban is készítek bevallásokat, de ha akkor rendeled meg, akkor már magasabb áron tudom vállalni az SZJA bevallásod elkészítését!

Megrendelés és befizetés után kapsz egy levelet, melyben találsz egy WORD dokumentumot, melyben összefoglalva találhatod ezeket a kérdéseket, kéréseket! 🙂

 

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

SZJA bevallás készítése Adótanácsadóval

A bevallások elkészítését online IS vállalom, távsegítséggel csatlakozunk egymás gépére és Te írod be az ügyfélkapus felhasználónevedet, jelszavadat, én nem fogom tudni!

A bevallásokat kizárólag párban készítem, (kivétel, ha nincs párod)  az idei évben egyértelműen csak így lehet, így tudunk felelősséggel jó bevallásokat készíteni!

Az SZJA bevallás készítése 2022. február 15-től 2022. május 10-ig nálam megrendelhető

SZJA bevallás elkészítésének feltételeit itt találod >> Kattints ide >>