Ez a kis információ átadás szűk körnek regionálisan a gödöllőieknek illetve a környékbelieknek szól. Hiánypótló a cikk, mert megnéztem a kormányhivatal honlapját, de fél óra keresgélés után feladtam.

 

Egészségügyi szolgáltatási járulék ügyintézése – Gödöllő

Fontos tudni, hogy ha valakinek nincs biztosítási jogviszonya, akkor  2020. július 1-től nem kell a NAV-hoz befáradni, leadni a nyomtatványt, hogy fizetnie kell az eü. szolg. járulékot, hanem elvileg a NAV és a NEAK egymás között elintézt hivatalból. Elvileg. Nagyon sok ügyféltől hallom, hogy kapott értesítést a NAV-tól, hogy fizetnie kell, de már rég van munkaviszonya, vagy vállalkozó lett, vagy más egyéb okból nem is kell fizetnie.

Régebben a NAV ügyfélszolgálatán lehetett intézni ezt a problémát, most már nem. A NEAK (volt OEP) feladatköre a jogviszonyok rendszerezése, rendezése, a NAV a végrehatója a kötelezettség behajtásának.

Gödöllőn van a NEAK-nak ügyfélszolgálata a Dózsa Gy. út. 13.I. em. 110. szám alatt, telefonszám nincs. Egy kedves ügyintéző van ott (velem mindig kedves volt), nem ér rá telefont felvenni, mert vagy telefonál, vagy ügyet intéz a személyesen megjelenő ügyfelekkel.

Ügyfélfogadás:

Hétfő és szerda: 8:00 – 15:00

Kedd: 9:00-17:30

Csütörtökö és péntek: zárva

 

Ügyintézés – Váci ügyfélszolgálat

A kormányhivatal Egészségbiztosítási Főosztály váci ügyfélszolgálatára kizárólag telefonos időpontfoglalással történik az ügyfélfogadás.

Telefonszám: 06-27/315-539

Próbáltam fotókat készíteni a kiírásokról, de sajnos az ablaküveg visszatükröződött így olvashatatlan lett a fotó, ezért ebben írásban adom közre az inforámációt! 🙂