2020-ban is várják a civil szervezetek, alapítványok, illetve az egyházak az adózók adójának 1%-ának felajánlását!

Az elmúlt évekhez hasonlóan a bevallási határidő, 2020.május 20-án éjfélig lehet megtenni a felajánlásokat, ez az időpont jogvesztő, tehát ha valaki elfelejti feladni, beküldeni online felületen, akkor sajnos a felajánlás érvénytelen.

Ha már beadta a bevallását, de az 1%-okról nem nyilatkozott még, ezt megteheti külön is határidőig.

Nyilatkozni lehet

  • elektronikusan az e-szja portálon ügyfélkapus regisztrációval;

Papír alapon:

  • az online kitöltő felület (eszja portálon a 19szja webes kitöltő program csempén) ügyfélkapus regisztráció nélkül is használható, akkor a rendelkező nyilatkozat csak kinyomtatva, papír alapon, lezárt borítékban nyújtható be a NAV-hoz;
  • a személyijövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve,
  • az e-SZJA felületen megtalálható kitöltő program segítségével elkészített, majd kinyomtatott nyilatkozati lapon,
  • a 19EGYSZA jelű nyomtatványon vagy annak adattartalmával egyező nyilatkozati lapon

melyet postán feladva, vagy központi ügyfélszolgálaton leadva lehet eljuttatni a NAV-hoz, illetve amennyiben meghatalmazott útján kívánja benyújtani, akkor a meghatalmazottnak rendelkeznie kell eseti meghatalmazással. A meghatalmazás lehet szabadon fogalmazott, melyet ajánlott két tanúval is aláíratni, bár ez nem kötelező, de a viták elkerülése végett ajánlott, illetve a nav honlapján található formanyomtatványon.

Friss lista található a nav honlapján a civil szervezetekről, akiknek felajánlást lehet tenni, https://nav.gov.hu/nav/szja1_1/regisztralt_civil_2020.