Nem elég, hogy van egy adószámod!!!!

Van adószám? Minden kötelezettséget teljesítettél?

Az utóbbi időben egyre többször találkozom azzal, hogy a vállalkozást kezdők úgy gondolják, hogy elég ha van egy adószáma, amit INGYEN is megkaphat a NAV-nál.

Nem elég az adószám igénylése

Egy egyéni vállalkozás indítása nagy felelősség! Érdemes előtte körülnézni, utána járni, akár egy könyvelővel, adótanácsadóval leülni megbeszélni, hogy mi a terved, milyen lehetőségek közül választhatsz!

 

Igen, tudom, tudjuk, hogy a NAV ügyfélszolgálatra bemehetsz, indíthatsz vállalkozást, de ott nem fognak tudni TELJESKÖRŰ tanácsot adni. Egyszerűen azért, mert ez nem 10 perces művelet, hanem bizony előfordul, hogy 1 óra, vagy akár több is, és ugye nem árt “megemészteni” a hallottakat.

Tudd, hogy az ügyfélszolgálaton megkapod az adószámot, de van még más is, amit meg kell csinálnod, amit már nem fognak megcsinálni, mert nem az ő szakterületük.

 

Az adószámon kívül az indításhoz kell:

– önkormányzathoz bejelentkezés (vidékieknek)

– helyi iparűzési adó ismertetése

– kamarai regisztráció

– számlázó összekötése

– ha nem katás leszel, akkor jogviszony bejelentés, illetve havi járulék bevallás beküldése

 

Ezeket a könyvelő, illetve adótanácsadóként én is, amit lehet egyszerre elintézünk, tanácsadás mellett.

A múlt héten sajnos többektől olvastam a Facebookon, hogy nincsenek tisztában, mit kellett volna csinálni indításkor, és jó esetben lehet még korrigálni, de előfordul, hogy rájön a kezdő vállalkozó, hogy ez nem is neki való.

"Csak" tanácsra lenne szükséged?

Ha “csak” tanácsra van szükséged, szeretnél utána érdeklődni, mit lehetne kezdeni az elképzeléseddel, akkor nézz körül a honlapomon, illetve válaszd az adótanácsadás szolgáltatásomat!

WORKSHOP

Vállalkozó akarok lenni - 2022. április 26. kedd

Januárban és februárban már tartottam sokak szerint – szerntem is – sikeres workshopot. Márciusban nem fért bele az időbe, de áprilisra írd be a naptárba a dátumot, ha érdekel a vállalkozás indítás, jelentkezz, és a workshop előtt kapsz majd értesítést, hogy biztos, ne felejsd el!  🙂

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

Törvényi változások, adó optimalizálás...

Mivel foglalkozik az adótanácsadó?

Az adótanácsadó is követi a törvényi változásokat, az ügyintézések módosulását, tud tanácsot adni, az adó optimalizálás sem áll messze tőlünk, és még nagyon sok mindenben tudunk segíteni. 😉