Már csak...

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Már csak pár nap van a 2019. évi bevallás beadási határidejéig, a vészhelyzet miatt nincs határidő halasztás!

A NAV által elkészített tervezet csak a magánszemélyeknek lesz bevallás 2020. május 20-án, ha nem adnak be módosítást, vagy maguk által elkészített bevallást!

A tervezet nem mindig tartalmazza, vagy nem mindig jó, a gyerekek után járó családi kedvezmény, első házasok kedvezménye, stb.

FONTOS! A munkáltatótól kapott 19M30 és/vagy 19Adatlap igazolások a bevallás elkészítéséhez, ellenőrzéséhez nélkülözhetetlenek!!!

A munkáltatóknak KÖTELESSÉGÜK ezeket az adatlapokat kiadni az M30-ast az adóévet követő év január 31-ig, a 19 Adatlapot pedig akkor, ha a munkaviszony évközben megszűnik.

Adóalap kedvezmény esetén ha évvégén veszi igénybe a kedvezményt figyelni kell, hogy

– ha olyan gyermek van a családban, aki közoktatásban tanult, de végzett, vagy betöltötte a korhatárt, és már nem jár utána családi pótlék, akkor csak addig lehet adókedvezményt igénybevenni, amíg családi pótlékot is kapott a szülő adott gyermek után;

magzati kedvezmény attól a hónaptól jár, mikor a kismama betöltötte a terhességének 90. napját;

fiatal házasok kedvezménye a házasság kötés hónapját követő hónaptól jár 2 évig.

Adókedvezmény a személyi kedvezmény, más néven a súlyos fogyatékosság kedvezménye, melyhez rendelkezni kell szakorvosi, vagy háziorvosi igazolással, hogy mikortól szenved adott betegségben, illetve az állapot végleges-e, és a betegség BNO kódja is jó, ha rajta van az igazoláson, mert az ellenőrök nem orvosok, ők a kód alapján tudják ellenőrizni, hogy adott betegségre tényleg jár a kedvezmény.

Ingyenes segítséget lehet kérni konkrét ügyben a NAV ügyfélszolgálatain, Ügyfél Contact Center (ÜCC) felhívásával – bővebben itt olvashat a kötelező PIN kódról – , vagy általánosságban a 1819 információs vonal felhívásával munkaidőben.

Bevallás, önellenőrzés elkészítését vállalom!