Előző nyugdíjbiztosításról szóló cikkemben már szó volt egy tippről, most összefoglalom a legfontosabb információkat! Decemberben sok nyugdíjbiztosítás köttetett, de még mindig kevés ahhoz, hogy elmondhassuk, senkinek nem fog fájni a feje, amikor eljön a pihenés ideje.

nyugdíjbiztosítás 1

MInt írtam, ismerjük az ellenérveket, viszont nem tudjuk megérteni, hogy miért ellensége saját magának sok ember, még az is, aki megtehetné, hogy előre gondoskodjon saját magáról. Azzal gondolom mindenki tisztában van, hogy az állami nyugdíj, amire fizetjük a 10% járulékot, lesz, csak kérdés, mennyit fog érni amikor kell, amikor már nem tudunk dolgozni plusz pénzért, mert pl az egészségünk nem lesz a régi.

 

Érvek – ellenérvek

Fő érv ellene mindig az, hogy nincs pénzem rá, vagy az, hogy persze tőzsdére viszi a biztosító a pénzemet, és akkor futhatok a pénzem után, ha bedől a tőzsde.

  1. Nincs pénzem rá – sokan úgy gondolják, hogy milliókat kell berakni egyszerre, hogy egyáltalán szóba álljanak vele a biztosítók, önkéntes nyugdíjpénztárak. Nem, ez nem így van! Érdemes érdeklődni, hogy melyik biztosító mit ajánl, milyen konstrukciókat. Van amelyikhez havonta lehet fizetni az összeget, vagy van, ahol csak egy összegben. A GRAWE-nál például egy összegű befizetés van, egy kötvény=egy befizetés. DE egy évben akár lehet 3, 4, vagy akár több kötvénye más-más időben megkötött szerződése is lehet az embernek. Ezekből a kötvényekből simán összjöhet a maximális összeg, ami után a maximális adó jóváírást lehet kérni a személyi jövedelemadóból. (Előző cikkben volt róla szó, hogy a szerződő félnek legyen olyan jövedelme, ami után az adó kedvezményt más is igénybe veheti.) A maximális összeg évente 650.000.- forint, ami után a 20% jóváírható adó 130.000.-Ft.
  2. Tőzsde – igen, ez egy sarkallatos pont, van akinek bejön a tőzsde, szeret, és tud is kockáztatni, és van akinek ez nem megfelelő. Utána kell járni, hogy akivel épp szerződni szeretne, mibe fekteti be a pénzét, mennyi kamatot, hozamot hoz, mennyi év után, mikor lehet felvenni, stb. Én olyan nyugdíjbiztosítást ajánlok, ahol a biztosító a pénzünket ingatlanokba fekteti. Ez is érv szokott lenni, hogy inkább ingatlanba fektetik az emberek a pénzüket, ez is egy megoldás. Az ingatlan fenntartása pénzbe kerül (ingatlan adó, felújítás, egyéb költségek), adójóváírás nincs ebben az esetben.

 

Senkit nem szeretnék rábeszélni, viszont nagyon szeretnék segíteni, mint pénzügyi- és adó szakember, kérjen személyre szólóan ajánlatot, nézzük meg, hogy milyen lehetőségek vannak!