NYUGDÍJ MEGTAKARÍTÁSI PROGRAM

 

♠ Gondolkozott már azon, mi lesz ha eléri az öregségi nyugdíj korhatárt?

♠ Megtudja majd tartani a jelenlegi élet színvonalát? Rosszabb vagy jobb lesz?

♠ Tudja, hogy a befizetett nyugdíjjárulékából mennyi járandósságot fog kapni? Mert fog kapni, ez biztos, de mennyit, ez itt a kérdés.

megtakarítás

Ha ezeket végig gondolja, mi legyen a következő lépés?

Erre van mindenki számára vállalható lehetőség, az úgynevezett öngondoskodás programja, amely során vagy

rövid távra teszi félre a megtakarított pénzét, és jó hozamot kap a lejáratkor, és újra befekteti vagy

hosszú távra tervez, a nyugdíjas éveire.

Ez a két lehetőség kombinálható is, attól függ mennyit tud félretenni úgy, hogy a családnak ne legyen hiányérzete.

 

1. Rövid távú megoldás például egy életbiztosítás, ami már 10 év alatt is szép hozamot tud adni, ha körültekintően választja meg a módozatot.

2. Hosszút távú, nyugdíjas megtakarítás…

♣ A legjobb az lenne, ha már fiatalon elkezdenénk gyűjtögetni, hogy minél kisebb befektetéssel, minél nagyobb hozamot, biztosítási összeget tudjunk realizálni nyugdíjas éveinkre. Tapasztalatom, hogy a 20-30 évesek nem terveznek előre, ha belegondolok, én is ilyen voltam, miért várom el, hogy a gyerekeim így tegyenek!?!?! Mindig van ami fontosabb, ez is érthető, csak később már nagyobb befektetéssel lehet megfelelő hozamot elérni.

♣ Legkésőbb az öregségi nyugdíj korhatár betöltése előtt 10 évvel ajánlott még megkötni, igaz, itt már elég magas összeget kell befektetni ahhoz, hogy megfelelő hozam keletkezzen.

nyugdíjas család

Sok ellenérvet szoktak az ügyfelek felsorolni, mint pl.

♠ persze, tőzsdére viszik a pénzem, és ha az bedől, futhatok a pénzem után – GRAWE nem tőzsdézik, államkötvényeket vásárol, illetve ingatlan befeketetésbe kamatoztatja ügyfelei pénzét,

♠ nem tudom mi lesz jövőre, nem tudom elkötelezni magam évekre  – erre is van megoldás, és senkinek nem fog fájni,

♠ nincs félmillió forintom hogy befizessem egyszerre – nem kell egyszerre befizetni, lehet több kötvénye is, több kicsi összeggel,

♠ KATA vállalkozó vagyok/jelenleg külföldön dolgozom, nincs SZJA köteles jövedelmem, nem tudok adójóváírást igénybevenni – van megoldás,

♠ Nyugdíjbiztosítás esetén az adójóváírást lehetsőgét egy tollvonásssal elvehetik – igen, de addig amíg lehet ki kell használni, nagy valószínűséggel a szerződés lejártáig megmarad.

MEGOLDÁS?!?!?!

Ezekre a kérdésekre is választ kaphat tőlem. Higgye el, van megoldás, csak beszélgessünk el minden kötelezettség nélkül. Ha azt mondja, nem győztem meg, semmi gond, nem lesz harag, Ön dönt!

Rövid és hosszú távú terveihez GRAWE Életbiztosító Zrt pénzügyi tanácsadójaként tudok segítséget nyújtani.

Ingyenes tanácsadás keretében megbeszéljük melyik módozat lenne Önnek a megfelelő.

 

Amennyiben szeretne egy ingyenes, személyre szabott tájékoztatást kapni, akkor kérem vegye fel a kapcsolatot velem az alábbi űrlap kitöltésével, vagy írjon az adotanoda@adotanoda.hu e-mail címre, vagy hívjon a +36-70-6079301 telefonszámon.

 

Heti hírlevél felíratkozás

A heti hírlevélben, hét elején összefoglalókat küldök az előző heti blog cikkekről, és a héten várhatóakról. Érdemes feliratkozni, mert így nem marad le egyetlen egy Önt érdeklő témáról sem.

Facebook zárt csoport illetve Facebook oldalam