Adóalapkedvezmény…

... négy gyerekes édesanyák

Négy vagy több gyermekes édesanyák SZJA kedvezménye, melyet akkor is igénybe tudsz venni, ha már nagyok a gyerekeid, felnőttek, és már családi adóalap- és járulék kedvezményre nem vagy jogosult.

 

 

NÉTAK - Négy vagy több gyermekes édesanyák kedvezménye

Az igénybevehető kedvezmények közül az első a sorrendben a négy vagy több gyermekes édesanyák SZJA mentessége, ami az egyéni vállalkozó édesanyákat is megillet!

Fontos:

  • Az a lényeg, hogy minimum 4 ÉLVE szülése volt az édesanyának, és ő is neveli, nevelte a gyerekeket legalább 12 évig. Amennyiben sajnálotas módon elhunyt valamelyik gyerek, akkor is jogosult az édesanya a kedvezményre, ebben az esetben nem feltétel a minimum 12 év nevelés.
  • NEM minden bevétel, jövedelem mentes az adó alól.

Vitatott, hogy minden évben kell-e nyilatkozni, vannak munkáltatók, akik kérik a nyilatkozatot, vannak, akik nem, változás esetén mindenképp nyilatkozni kell, pl. kikerül a gyermek a családból, intézetbe kerül, vagy nevelőszülőkhöz.

Bővebben írok a témáról a hírlevél sorozatban, valamint megtudhatod, hogyan tudsz online nyilatkozni, illetve feltettem a nyilatkozatokat egy mappába, ahol le tudod tölteni mindegyiket.

 

Amennyiben feliratkozol a hírlevél sorozatra, csak a témával kapcsolatos leveleket kapsz a feliratkozást követő napokban.

 

Konzultáció, könyvelés

Adótanácsadóként, mérlegképes könyvelőként vállalok egyéni vállalkozóknak konzultációt, illetve könyvelést.

Új ügyfelek esetében először ajánlott konzultálni, hogy együtt tudunk-e a jövőben dolgozni, tudok-e segíteni neked, téged érintő kérdéseket tudunk megbeszélni.

30 perces konzultációt a gombra kattintva már tudsz rendelni!

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

Törvényi változások, adó optimalizálás...

Mivel foglalkozik az adótanácsadó? Az adótanácsadó is követi a törvényi változásokat, az ügyintézések módosulását, tud tanácsot adni, az adó optimalizálás sem áll messze tőlünk, és még nagyon sok mindenben tudunk segíteni. 😉