Szeptemberi workshopok….

... Tudástár gyakorlat

Mi ez a Tudástár? Egy gyakorlati útmutató, az első alkalommal lehet neked is tudok újat mondani. 

Havonta változó témákkal várlak, tehát ez azt jelenti, hogy ha most lemaradsz erről, akkor erről a témáról már csak egy online konzultáció keretében tudok neked segíteni, októberben az átalányadózók negyedéves járulék bevallás kötelezettsége lesz a téma, melyre már tudsz majd jelentkezni szeptember 13-tól.

FONTOS! A workshopok mindig kedden, és 18:00 órakor kezdődnek majd, felvétel is készül, de úgy gondolom (magamból kiindulva) az a jobb, ha aktuálisan ott vagyok egy-egy előadáson, mert utána elfelejtem, nincs időm meghallgatni, és feleslegesen áll a gépemen az anyag.

Miről is lesz szó ezen a workshopon?

Nézzük, miről lesz szó ezen a workshopon

  1. meghatalmazás, TEL kód
  2. KOMA – adatbázis
  3. FAM01 –lehet kérni automatikus részletfizetést
  4. Erkölcsi bizonyítvány igénylése
  5. ONYA felülettel való ismerkedés – NAV-val kapcsolatos ügyintézés alfája és omegája lesz, ezen a felületen lehet majd kiváltani az ANYK-s régi felületet.

 

1. Meghatalmazás

Vesszőparipám, hogy KELL meghatalmazás, ha megkérsz valakit, hogy segítsen a NAV-os, vagy egészségügyi ellátások igényléséhez, ha te nem tudod hogyan kell ezeket intézni. A könyvelők, adótanácsadók nap, mint nap csinálnak ilyet, általában tudjuk, hogy adott nyomtatványon milyen változások vannak.

 

Sok kolléga elkéri a TE ügyfélkapus felhasználónevedet, jelszavadat, azzal dolgozik!

NE ADD ODA!!!! Igen, tudom, vannak olyan feladatok, amiket csak a te adataiddal lehet elintézni, mert nincs hozzá meghatalmazás, DE erre van más megoldás, kicsit időigényes, de még mindig jobb, mint kiadni az ügyfélkapus adataidat. Ebben az esetben több megoldás is van, hogy ne tudjam meg a TE ALÁÍRÁSODAT, pl.:

  1. személyes találkozás, amikor TE írod be az “aláírásodat”,
  2. távoli asztali gép kapcsolat (Anydesk, Teamviewer),
  3. online megosztott képernyőn keresztül irányítalak, hová kattintsál, és látod mit kell csinálnod.

Ez utóbbi nagyon időigényes, mert míg elmagyarázom hová kattints, addig lehet 3x megcsinálnám, ezért a 2. pontot szoktam előnyben részesíteni, ha olyan feladat van, amihez nem elég a meghatalmazás.

 

Mindig elmondom, nem győzöm hangsúlyozni, az ügyfélkapus belépési adataid azok tulajdonképpen a TE aláírásod, te vállalsz felelősséget a beküldött bevallásért, nyomtatványért! Ha egy ellenőrzésre kerül sor, és a te nevedben adta be a könyvelő amit kell, akkor nem a könyvelőd fog menni, és fogja javítani, hanem te, illetve mehet a könyvelőd is, de akkor külön kell egy eseti meghatalmazás is.

 

Emberek vagyunk, mi könyvelők is, és bizony lehet, elrontjuk azt a bevallást. Előfordul. Ilyenkor, ha van hivatalos meghatalmazásunk, akkor rögtön tudunk intézkedni, HA van telefonos, úgynevezett TEL pin kódunk. Ezzel a saját kódunkkal tudjuk hívni a NAV-ot, és egyeztetni telefonon keresztül, nem kell neked rohangálni, hogy ki legyen javítva adott dolog. Ha egyéni vállalkozó vagy, akkor az ügyfélszolgálaton elmondják, hogy elektronikus ügyinézésre vagy kötelezett, tehát úgy kell intézned mindent.

Ha nincs könyvelőd, akkor te is intézheted telefonon az ügyeidet a NAV-nál, neked is lehet saját TEL kódod, amivel tudsz telefonon ügyintézni.

 

Ezek nem csak egyéni vállalkozóknak jó, ha meg van, hanem magánszemélyeknek is, alkalmazottaknak, mert bármikor lehet olyan ügyed, amit telefonon szeretnél elintézni.

A workshopon megmutatom, illetve elmondom, hogyan tudod ezeket megigényelni, csak legyen ügyfélkapus regisztrációd, és pár perc alatt, még a workshop alatt megcsinálhatod.

FONTOS: a következő napokban, jövök további részletekkel, vagy ha nem akarsz lemaradni, akkor iratkozz fel a tematikus workshopok listára!

 

Nos, várlak a workshopon, beszéljük meg ezeket is, és a következő napokonon mutatom még, hogy miről lesz szó!  A kis előadás és gyakorlat után kérdezési lehetőséged is lesz!

 

A workshopra már tudsz jelentkezni a gombra kattintva, jelentkezni 09.12-én kedden 15:00 óráig tudsz, utána erre a workshopra egy ideig nem lehet majd jelentkezni!

 

 

Összefoglaló

Ezek a workshopok NEM INGYENESEK, viszont úgy gondolom, hogy sok hasznos dolgot tudsz meg ez idő alatt.

  1. A 90 perces workshop 14.900.-Ft lesz. Megjegyzem, hogy nálam ezért az árért kb. 25 perces konzultációt tudsz igénybevenni. Itt meg 3x annyi idő alatt sokkal többet tanulhatsz, mert előfordulhat, hogy valaki olyan kérdést tesz fel, amire nem is gondoltál, de téged is érint!
  2. Tematikusak, mindig előre megmondom, hogy mi lesz a következő hónapban, tehát tudsz tervezni. (Most is látod már, hogy mi várható szeptemberben. 😉

Amennyiben érdekelnek majd a részletek, jelentkezni szeretnél, vagy még nem tudod, melyiket válaszd, és nem akarsz lemaradni az információkról, akkor jelentkezz a tematikus listára.

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

Törvényi változások, adó optimalizálás...

Mivel foglalkozik az adótanácsadó?

Az adótanácsadó is követi a törvényi változásokat, az ügyintézések módosulását, tud tanácsot adni, az adó optimalizálás sem áll messze tőlünk, és még nagyon sok mindenben tudunk segíteni. 😉