2022. február 15.

Rendkívüli SZJA visszatérítés

Legkésőbb február 15-ig mindenki megkapja a NAV  tájékoztatása szerint az SZJA visszatérítés ELŐLEGET.

Facebook csoportokban terjed a hír, hogy már február 7-én elkezdi a posta vinni a pénzt, meglátjuk, akkor tudod elkölteni, ha már megkaptad! 😉 

 

Mindenki várja, de legyünk türelmesek

 

A 2153 SZJA bevallás nyomtatvány már január közepén megjelent, könyvelők, szakemberek most tanulmányozzuk, mit hogyan kell kitölteni.

Alapból egyszerű, mégis meglepődtem, hogy nem az jött ki eredményként, mint amit vártam. Vannak olyan apró pontok, amire ha nem figyelsz, akkor te is nézel, hogy miért nem kapod  azt az eredményt, amit szeretnél.

Természetesen gyakorlatozhatsz, ha kedved van. Ehhez az ÁNYK keretprogramba kell letölteni a 21SZJA nyomtatványt a NAV  honlapjáról, amikor keresed a nyomtatványt a programban, akkor 2153-as “asszony” néven fogod megtalálni.

Ne kérdezd, nem tudjuk, hogy miért van ez a két megnevezés.

Az eszja portálon még nincs fenn természetesen, lehet ott is gyakorlatozni, de nem biztos, hogy jó ötlet.

Kérlek, ne kapkodjatok, várjatok türelemmel!

Várjuk meg, hogy a NAV által készített tervezetben mi található majd!

Nézzük meg, mi alapján számolt a NAV, és ne feledjük, hogy idén különösen érvényes, hogy a párok bevallását EGYÜTT kell elkészíteni!

 

Amennyiben jövedelemigazolást szeretnél az elmúlt évről, arra számíts, hogy az eddigi tapasztalatok szerint február elejéig nem adták ki, mert akkor lett javító programja a bevallásnak. Remélhetőleg a visszatérítés miatt nem lesz nagyobb késés.

Mire figyelj bevallás készítésnél?

Készül egy útmutató...

… hamarosan hozok egy kis útmutatót, amiben azt szeretném megmutatni, hogy mikor kell – szerintem –  feltétlenül megkeresni a szakértőt, akkor is, ha szerinted “durván drágán” számolja a díját!

Igyekszem úgy összerakni az útmutatót, hogy el tudd dönteni, kell-e segítség vagy sem!

Ha a NAV által kiadott tervezetet teljesen jónak találod, úgy érzed ennél többet nem tudsz, tudtok kihozni a visszatérítésből, akkor nem kell szakértő!

Adótanácsadó, okleveles adószakértő…

Törvényi változások, adó optimalizálás...

Mivel foglalkozik az adótanácsadó?

Az adótanácsadó is követi a törvényi változásokat, az ügyintézések módosulását, tud tanácsot adni, az adó optimalizálás sem áll messze tőlünk, és még nagyon sok mindenben tudunk segíteni. 😉