Ügyfélkapus regisztrációval rendelkezó adózók elektronikusan is kérhetik a jövedelem igazolást a NAV-tól. Fontos, hogy egyéni vállalkozók kizárólag elektronikusan kérhetik, míg a magánszemélyek, illetve a társasvállalkozók, amennyiben nem egyéni vállalkozók is, személyesen is eljárhatnak az ügyfélszolgálatokon.

Minden év elején kardiális kérdés, hogyan lehet minél hamarabb jövedelem igazolást kérni az előző évről! KATA-s adózók, akár már január 1-én be tudják adni a bevallást, idén a 20KATA nyomtatványt, most már a 20SZJA (2053) nyomtatvány is megjelent a NAV honlapján, tehát az SZJA  bevallást is be lehet már adni, amennyiben minden igazolás a  birtokunkban van már!

Jövedelemigazolást akkor kap a kérelmező a 2020. adóévről, ha a rá vonatkozó bevallási kötelezettséget teljesítette, és a bevallás(oka)t a hivatal feldolgozta.

KATA-s adózó, külföldön dolgozó, vagy olyan adózó a kérelmező, akinek nem volt magyarországi személyi jövedelemadó köteles jövedelme 2020-ban, nyilatkozhatnak erről a nyomtatvány jövedelemigazolás kérelem oldal közepén, és ebben az esetben az igazolás kiadásakor nem kérik az SZJA bevallást.

Ilyen szövegrészt kell keresni a lapon:

 

Átalányadózáshoz könyvelőt keresel?

Segítség Átalányadózóknak!

Átalányadózás könyvelés

Átalányadózásban is segítségedre leszek könyelőként, adótanácsadóként, okleveles adószakértőként!