A nemzetközi helyzet fokozódik, tehát ismét leírom, figyelmeztetek az ÜGYFÉLKAPU fontosságára!

Ezt a cikket nem terveztem megírni, viszont a híreket hallgatva eszembe jutott, hogy ismét fel kell hívjam a figyelmet, miért fontos az ügyfélkapu.

ügyfélkapu, állami portál

2020.02.06-án írtam már cikket az ügyfélkapu és TEL nyomtatvány fontosságáról. Azóta tavasszal volt a vírus helyzet, amikor sokan álltak tehetetlenül, hogy nem tudnak ügyet intézni telefonon, interneten, mert hiányzott a beazonosításhoz szükséges meghatalmazás.

Még nem késő, kérem, akinek nincs regisztrációja, tegye meg, 3 féleképpen lehet igényelni:

  1. Kormányablak felkeresése
  2. NAV ügyfélszolgálata
  3. e-személyi használatával.

(Külföldön élők is csak személyesen intézhetik, ha nincs e-személyi, akkor a magyarországi konzulátust kell felkeresni ez ügyben. )

 

Ügyfélkapus regisztrációt kizárólag személyesen lehet intézni, meghatalmazással nem.Az e-személyi is alkalmas erre, azért mert amikor azt készíttette, akkor kapott pin kódot, ami alapján elektronikusan azonosítja magát.

Sokan kérdezik miért? Azért, mert amikor belépek a felületre, akkor a saját nevemben nyilatkozok, saját magam vállalom a felelősséget, az én nevem alatt megy minden, én írok alá. A személyes illetve az e-személyivel történő regisztráció során igazoljuk magunkat és elfogadjuk, hogy ez az elektronikus aláírás alapja. A nyomtatványokat fizikálisan nem írjuk alá, az ügyfélkapus felhasználónév, jelszó az “aláírás”.

Téves az az elképzelés, hogy csak vállalkozóknak, gazdasági társaságok vezetőinek kell az ügyfélkapu. NEM! Mindenkinek! Nagyon sok ügyet lehet interneten intézni, akár éjjel-nappal (főleg, ha működik a rendszer 😉 ), ha nincs beazonosíthatóság, akkor a könyvelő, adótanácsadó, szakértő sem tud segíteni!

 

Szeptemberben e-book formájában adok gyakorlati segítséget, hogyan tud ügyeket intézni, “mankó” lesz, ahhoz, hogy minél több mindent el tudjon intézni elektronikusan.

A blog cikkekben és hírlevelekben továbbra is segítek eligazodni a várható intézkedések dzsungelében.

 

Heti hírlevél felíratkozás

A heti hírlevélben, hét elején összefoglalókat küldök az előző heti blog cikkekről, és a héten várhatóakról. Érdemes feliratkozni, mert így nem marad le egyetlen egy Önt érdeklő témáról sem.

Facebook zárt csoport illetve Facebook oldalam