Ünnepi hónap…

... az adotanoda.hu oldalon

2020. április 25. – elindul hivatalosan az adotanoda.hu oldal működése az egyéni vállalkozásom indításával.

2023. március 31. – az egyéni vállalkozás mellett megalapítottam a ZséZsé Adótanoda Kft-t.

Ebből a kettős alkalomból egy kis visszatekintőt olvashatsz az elmúlt a 3 évről, illetve egy kis játékra hívlak a Facebook csoportomba.

Történetem...

Ez már ugye történelem. 😉

Ekkor tájt (2020. tavasza) kezdődött a COVID őrület, kijárási tilalmakkal, korlátozásokkal, betegségekkel, halálozásokkal terhelten!

Én már évek óta terveztem, hogy kilépek a NAV-tól, ahol szerettem dolgozni, sokat tanultam, hálás vagyok azért a majdnem 9 évért, amit ott tölthettem. Lehet veled is találkoztam, kedves olvasó

  • a gödöllői ügyfélszolgálaton 2011-2018-ig személyesen,
  • majd 2018-2020 között telefonon hallhattad a hangomat, ha a 1819-et hívtad, vagy írásban kaphattál tőlem választ.

Aztán úgy éreztem, nekem másként kell(ene) segítenem a hozzám fordulóknak, a törvények betartásával, de a saját stílusomban közvetíteni a tudnivalókat. NAV mellett nem lehetett vállalkozni, ez teljesen természetes, de így nagyon nehéz volt startolni. Sokan féltettek, sőt volt aki kifejezetten azt mondta, nem vagyok normális. 🙂

Na, igen, az első év, 2020, nagyon kemény volt, de egyet biztosan tudtam, megszeretném valósítani, amit elgondoltam. Ügyfeleim nem nagyon voltak, nem ismertek, nem tudtam mennyit lehet kérni egy-egy adótanácsadásért, stb.

2021-2022 évek voltak a tanuló évek, sok-sok tanfolyamra beiratkoztam, képeztem magam, úgy gondoltam, hogy simán megugrom, hogy mindent IS én csinálok.

Tévedtem!

  1. A honlapom szerkesztését kezdetektől kiadtam a kezemből, marketinges volt főiskolás csoporttársamat, Molnár Klárit (MKmarketing) kértem meg, hogy intézze ezt a részt. Ez volt az első kiszervezésem.
  2. Majd 2022-ben a facebook hirdetésre is úgy néztem, hogy megcsinálom…, tavaly tavasztól, Nagyné Hermann Zsófi  ( Vállalkozó anyák marketingese ) foglalkozik ezzel a területtel, ő a 2. alvállalkozóm.
  3. Tavaly decemberben bedobtam a törülközőt a facebook posztolás területén, néha írok én is posztot az oldalamra, de nem én vagyok a főposztoló, Drevenka Henrietta segít ebben nekem. 🙂

Így elértem, hogy egyre több ügyfél talált meg, tovább tudok fejlődni én is, újabb és újabb szolgáltatást tudok bevezetni. Terveim szerint idén is bővülni fog az alvállalkozói csapat 1-2 fővel!

2022. nyara engem is megviselt lelkileg, mivel addig, mint legtöbb kollégám KATA-ztam, és kellett pár nap, míg meg tudtam rázni magam, és átgondoltam, hogyan tovább. Erre nem csak nekem volt szükségem, hanem a már meglévő ügyfeleim felé is higgadtan kellett kommunikálni a történéseket, és az újaknak is megmutatni, hogy nincs itt a világvége, csak jobban oda kell figyelni dolgokra!

 

A KFT-ben is igyekszem segíteni a hozzám fordulóknak, ahogy egyéni vállalkozóként is tettem!

Gyere, ünnepelj velem a Facebook csoportomban!

MentorProgram Könyvelőknek

Szerezz még több ügyfelet egyéni vállalkozások könyveléséből, indításából!

Az első két program tapasztalatai után a programot átdolgoztuk, ha kíváncsi vagy a részletekre, kérlek, kattints a gombra!