Idén is lehetőségünk van felajánlani a 2020. évi levont, befizetett személyi jövedelemadónkból civil szervezeteknek, illetve egyházaknak 1-1 százalékot! Lehet csak az egyiknek, és lehet csak a másiknak felajánlani az 1%-ot. Olyan nincs, hogy egyiknek semmit, de a másiknak 2%-ot szeretnénk. (Lehet mosolyogni, de volt ilyen kérdésem évekkel ezelőtt. 🙂 )

A mai napon a NAV feltette oldalára azon civil szervezetek nevét, adószámát, akiknek felajánlhatunk 2021. május 20-ig, az szja bevallás határidejéig. Ne felejtse el, hogy ez az időpont jogvesztő, május 21-én 00:01 perckor már elektronikusan sem élhet felajánlási jogával!

Ha tudja a civil szervezet nevét, vagy csak egy részletét, akkor mindkét feltett adatbázisban rá lehet keresni, nem kell tudni a teljes nevet, adószámot.

A pdf változatban potom majdnem 1000 oldalon keresztül vannak felsorolva a szervezetek! 😉 Pdf formátumban Ctrl+F billentyű kombinációval megnyílik egy kis ablak, oda kell beírni egy kereső szót. Én a “tenni” szót írtam be, erre 7 találatot adott a rendszer. A kis ablakban van egy le-, illetve fel felé mutató nyíl, azzal lehet léptetni, hogy épp melyik szervetetet látjuk.

Az EXCEL táblázatban pedig a szokásos kereső mezőt kell alkalmazni!